skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Lähes 800 rauhanturvaajaa. 260 erilaista ajoneuvoa tai työkonetta. Ryhmitys 400
neliökilometrin alueelle. 11 tukikohtaa. Kaikkiaan 37 pysyvästi miehitettyä kohdetta.
SP/KFOR on osa monikansallista prikaatia. Yhteistoimintaa brittien, kanadalaisten,
norjalaisten ja ruotsalaisten kanssa sekä päivittäin myös yhteydessä muiden
KFOR-joukkojen ja eri siviilijärjestöjen kanssa. (kartta)

 TUKIKOHDAT

Camp Ville:
Lipljanin kaupungin suljetun paperitehtaan alueelle on noussut liki kolmensadan henkilön
muodostama pääpose. Posea ympäröi n. kolmen kilometrin mittainen aita. Kokoa leirillä on melkoisesti. Majoitus-, huolto- ja toimistotiloiksi on koottu vajaat 300 konttia.
Telttamajoituksesta on jo luovuttu. Parhaillaan on rakenteilla uusi ruokala- ja keittiörakennus sekä useita muita yhteisiä tiloja. ( Camp Villestä löytyy kuvia fasujen omat kuvat -palstalla. toim. huom.)

A-KOMPPANIA

Camp Ruoska:
Pataljoonan vastuualueen lounaisosassa sijaitsee n. 10000 asukkaan Stimljen kylä. Kylän kaupungintaloon on sijoittunut komppanian komentopaikan (Camp Ruoska) reilut sata rauhanturvaajaa. Alueen viidessä kylässä asustaa yhteensä n. 25000 asukasta, liki kaikki ovat albaaneja. Komppania miehittää seitsemää pysyvää valvontapaikka (OP).

Camp Ahma:
Toimii Robovcen kylän entisen kyläpoliisin virkatalon tiloissa. Vahvuutta Ahmalla on parikymmentä rauhanrakentajaa. Kylässä on Lappeenrantalaisen koulun avustuskohteena oleva ystäväkoulu. Koulu on sekakoulu, toinen kahdesta koko Kosovon alueella jossa on sekä serbejä ja albaaneja, kuitenkin eri luokkatiloissa. 
Team Ahma vastaa neljän kylän turvallisuudesta sekä vartioi Robovcen kirkkoa yötä päivää.

B-KOMPPANIA

Camp Kollaa:
Toimii Lipljanin kaupungin poliisiaseman tiloissa. Vajaat sata vihreäbarettia vastaa tämän leirin toiminnasta. UNMIK-poliisit asustavat samoissa toimitiloissa suomalaisten kanssa. Vastuualueen ytimen, Lipljanin kaupungin, 10000 asukasta työllistävät komppanian henkilöstön ympäri vuorokauden. Maanantaiset toripäivät tuovat kaupunkiin 3000-4000 paikallista lisää.

Camp Summa:
Kaupungin entisen autokoulun tiloihin ja läheiseen konttikylään on majoittunut kaksi jääkärijoukkuetta. Partiointia Lipljanin kaupungissa ja OP-pykälää.

C-KOMPPANIA

Camp Karhu:
Kuutisenkymmentä leijonakokardista miehittää Donja Gusterican kylän leiriä.  Kylässä on n. 1800 paikallista serbiasukasta. Partiointia ja taas partiointia.

Camp Janjevo:
Vastuualueen koillisosassa sijaitsee idyllinen vuoristokylä. Kylän poliisitalosta on saanut 
kymmenkunta suomalaista tukikohtansa. Kylästä löytyy n. 5000 asukkia, albaaneja, kroaatteja ja mustalaisia. Kylässä on myös pataljoonan vastuualueen ainoa katolinen kirkko.

Camp Kaivohuone:
Nimi leirille on saatu päärakennuksen takana sijaitsevasta kaivorakennuksesta (huoneesta). Slovinjen kylässä on paikallista väestöä n. 2800. Leirissä pitää majapaikkaansa joukkueellinen turvaajia. Partioinnit läheisissä albaanikylissä  (3 kylää n. 10000 asukasta) työllistävät joukkueen tyystin.

Camp Wembley:
Serbikylän (Dobrotin) jalkapallokenttä on saanut uuden nimen, Camp Wembley. Kentän päälle ajettiin sepeliä ja rakennettiin konttikylä rauhanturvaajille. Kylässä lienee n. 1300 paikallista. Pieni puropahanen virtaa leirin ohitse ja se on nimetty tietysti Thames-river'ksi. Joukkueellinen miehiä pitää majaa kentän konteissa.

D-KOMPPANIA

Camp Annika:
Vastuualueen luoteiskolkassa, Batucen kylässä, entisen elektroniikkatehtaan tiloissa on komppanian komentopaikka. Tehtaasta ostettiin n. 70 turvaajalle majoitus- ja toimitilat.
Vastuualueen kylät ovat serbikyliä. Kirkkopykälät, tsekkarit, partiot, saattotehtävät jne. työllistävät Camp Annikan asukkaat ympäri vuorokauden.

Camp Christina:
Suvi Don kylän entisen kolhoosin hallintorakennuksessa majailee viitisentoista pykälämiestä. Kolmen kylän turvallisuudesta on pidettävä huolta, on kirkkovartiointia ja saattotehtäviä. Majoitusolot ovat vielä ankean kolhoosimaiset, mutta parannusta on luvassa.

Nimim. "Meillä menee hyvin"

In the service of peace