skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Luoti lentää

Juhannuskokko Abu Zenimassa -78

Kun nyt on kulunut jo muutamia vuosikymmeniä tapahtumasta niin voin ottaa asian esille ja kysyä tällä palstalla, että kuka se kokon sytytti ennen aikojaan?
Tilannehan oli se, että Jussia vietettiin 1JK:n messissä ja illan kohokohdaksi suunniteltu kokko oli tarkoitus polttaa jossain vaiheessa iltaa.

Mutta yllätykseksi kokko syttyi ennen aikojaan ja sai jonkinasteisen haloon aikaan. Seurauksena oli se, että komppapäällikkö keskeytti jussin juhlimisen siihen ja juhlat siirtyivät yksityistiloihin...

Niin, kysymys kuuluu että kuka perkele sen sytytti? Valokuvia löytyy kokon hiipuvista jäänteistä mutta niistä ei valitettavasti voi tunnistaa sytyttäjää...

Multinationa Force

Multinational Force Beirutissa perustettiin Sabran Ja Shatillan verilöylyn jälkeen syksyllä 1982. Olimme YKSL 1:n aikaan useinkin saattuetehtävissä Beirutissa etelästä ja liikuimme kaupungissa samoilla alueilla kuin MNF, jossa toimi amerikkalaisten lisäksi ranskalaisia, brittejä ja italialaisia. US Marine Corps piti lentokentän vieressä päämajaansa ja ranta-alueella raskaampaa kalustoansa.

Lue lisää: Multinationa Force

Punkki puri

Tuli mieleen tuosta Kosovon punkkivaarasta  omakohtainen juttu. Eli Lipseissä ollessa joku ötökkä puri reiteen ja siihen nousi patti ja se ei hävinnyt mihinkään ja kun kotiuduin menin lääkärissä käymään joka poisti patin  ja lähetti sen tartuntatautien osastolle tutkittavaksi. Viikon päästä lekuri soitti että tutkimuksissa  on havaittu  koepalan bakteerikannan muistuttavan Spitaalia ja jatkavan tutkimuksia vielä viikon. Tässä vaiheessa rupesin huolestumaan, että joko alkaa kohta jäseniä irrota. No viikon päästä lekuri sitten ilmoitti, ettei siinä patissa ollutkaan mitään vaarallista. Johan keveni fiilikset. Mutta muistoksi jäi pieni arpi reiteen.

In the service of peace