skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Hölkkäri järjestäytyi - Pasi Soikkelin johdolla häärää melkoinen joukko

Hölkkäri On Web ry:n johto järjestäytyi virallisessa järjestäytymiskokouksessa tiistaina 16. tammikuuta.

Jo aiemmin yhdistyksen puheenjohtajaksi valitun Pasi Soikkelin johdolla Hölkkärin rytmiryhmä on seuraavanlainen:

Varapuheenjohtajaksi valittiin Christian Malino

Sihteeriksi Jari Ojala

Web manageriksi Mikko Palosvirta

Rahastonhoitajaksi Timo Järvinen

Päätoimittajaksi Pekka Söderlund

Tapahtumakoordinaattoriksi Ismo Hämäläinen

Jäsenvastaavaksi Tom Streng, varahenkilöksi Pasi Soikkeli

Kenttäkauppiaaksi Tom Streng,

Veteraani- ja vertaistukivastaavaksi Matti Helimäki

MC Hölkkärin presidentiksi Kimmo Leskinen

Golf-suurlähettilääksi Tom Streng, varalle Pasi Soikkeli

Ampumavastaavaksi Christian Malino, varalle Janne Lindroos

Sotatuomariksi (KV-tuomaritoiminta) Jari Nisula

Soikkeli valittiin liiton hallitukseen

Suomen Rauhanturvaajaliitto kokousti lauantaina 28. lokakuuta perinteisen syysliittokokouksen. Henkilövalinnoissa hölkkäristeillä oli tuplasti jännitettävää, sillä Pasi Soikkeli kisasi niin liiton varapuheenjohtajan paikasta kuin hallituspaikastakin. 

Paikka liiton hallitukseen aukesikin, Soikkeli keräsi vaalissa toiseksi eniten ääniä, 71 kappaletta, ja tuli valituksi toistamiseen kaksivuotiskaudelle. 

Varapuheenjohtajuudesta Soikkeli kisasi nyt toista kertaa, ja tälläkin kertaa vastus osoittautui liian vahvaksi. Soikkeli sai äänestyksessä 62 ääntä. Eroa äänestyksen voittajaan Kirsti Kujanpäähän kertyi vain 8 ääntä. 

Viime vuonna Soikkeli tavoitteli varapuheenjohtajuutta Esko Hakulista vastaan. Tuolloin äänestystulos oli 71-51 Hakulisen eduksi.

 

Libanonista ammuttu raketteja Israeliin - suomalaiset jatkavat tehtäviään normaalisti

Tilanne Lähi-Idän ruutitynnyrissä on viime päivien aikana kuumentunut. Lauantaina äärijärjestö Hamas iski tuhansilla raketeilla Israeliin ja sunnuntaina Israelin armeija tiedotti, että Libanonista oli isketty Israeliin kranaatinheittimillä ja raketeilla. 

Libanonissa toimiva YK:n Unifil-operaatio vahvistaa sosiaalisessa mediassa rauhanturvaajien havainneen raketti-iskuja Libanonin kaakkoisosissa. Israel vastasi raketti-iskuihin tykistötulella.

Unifilin mukaan operaation henkilöstö pysyy asemissaan ja jatkaa töitään. Myös puolustusvoimat on kertonut sosiaalisessa mediassa, että suomalaiset rauhanturvaajat ovat kunnossa ja jatkavat tehtäviensä toteuttamista.

Tällä hetkellä YK:n Unifil-operaatiossa palvelee noin 200 suomalaista rauhanturvaajaa. 

Asiasta uutisoi Yle verkkosivuillaan. 

 

Suomalaiset palasivat kotiin MINUSMA-operaatiosta

Suomen osallistuminen YK:n johtamaan MINUSMA-operaatioon Malissa on päättynyt. Suomalaiset rauhanturvaajat palasivat kotimaahan sunnuntaina 24. syyskuuta. Operaation päättyessä suomalaisten kokonaisvahvuus oli neljä henkilöä, joista kaikki toimivat esikuntatehtävissä. Suomi on osallistunut operaatioon vuodesta 2013 lähtien enintään 20 sotilaalla samanaikaisesti. Operaatiossa on palvellut yhteensä noin 80 suomalaista. Kymmenen osallistumisvuoden aikana suomalaisten kokoonpanoon ovat kuuluneet esikuntaupseerien lisäksi muun muassa erikseen perustettavat liikkuva koulutusosasto sekä lääkintäryhmä.

MINUSMA-operaation toiminta päättyy YK:n turvallisuusneuvoston 30. kesäkuuta tekemän päätöksen johdosta. Vuonna 2013 perustetun operaation tehtäviin kuuluivat muun muassa siviilien suojelu, ihmisoikeuksien valvonta sekä humanitaarisen avun ja paluumuuton mahdollisuuksien tukeminen Malissa.

Malista Suomeen palanneet suomalaiset palasivat kotimaahan mukanaan kielekkeinen valtiolippu, mikä luovutettiin maavoimien operaatiopäällikölle, prikaatikenraalille Sami-Antti Takamaalle. Malissa käytössä ollut lippu luovutetaan myöhemmin Sotamuseoon. 

 

MCc Hölkkäri päätti ajokautensa "Koillismaan Surrautuksella"

MCc Hölkkärin ajokauden toinen ja ajovuoden 2023 viimeisin rt-henkinen mopomiitinki oli Taivalkoskella Koitilan suoran päässä, Koitijärven rannalla- upeassa ja kesäisessä syyskelissä!

Viime vuonna peruuntunut ”Koillismaan Surrautus” tehtiin lauantaina. Liikkeelle päästiin jo 10 pinnassa. Pääsuuntana 00 eli pohjoinen. Lapin puolella siis käytiin. Posiolla stopattiin tankille ja tehtiin Pentikin Museo -vierailu. Museo esittelee (rt-ilmaiseksi!) miten ja millä kotitalousvälineillä ennen vanhaan elettiin. Esillä oli yli 4500 esinettä, joita on käytetty suomalaisissa kotitalouksissa 1800-luvun ja toisen maailmansodan välisenä aikana ja mm. vanhoja putkiradioita sekä suomalaisia puukkoja.

Rukalla tankattiin premium burgerit ja nestettä. Ajolenkkinä Koitila - Posio - Ruka - Kuusamo - Koitila oli oiva mutkateineen ja nousuineen. Koska ajokeli ja -seura oli loistavaa, tuli surrautukselle yhteismitallisesti neljällä konepyörällä matkaa liki tuhat kilometriä!

Muisteltiin menneitä YK-hommia runsaasti ja monimuotoisesti ennen ja jälkeen saunomisten. Ulkolämpötilat pyörvät tukevasti parinkympin paikkeilla koko viikonlopun ajan. Sitä debriefingiä parhaimmillaan. Kehuttiin omia kaksirattaisia kulkineita, varusteita ja ajo-ominaisuuksia vuorotellen.

Palatessakaan ei ollut/tullut liikennehaavereita, vaikka Lapin tyhmimpiä elukoita - poroja- näkyikin kahta puolen tietä eli runsaasti. Ajokilometrejä tuli tapahtumaan liittyen jokaiselle sellaiset kuutisensataa eli yhteensä 2416 kilometriä.

Enempikin olisi motoristeja mukaan ja tupaan mahtunut, mutta näillä mentiin nyt tämä kerta.

 

El Presidente

In the service of peace