skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Mikko Kurko esitelmöi mm. Afganistanin turvallisuustilanteesta.Hölkkäri On Web ry kevätkokousti Tampereen sydämessä huhtikuun alussa. Paikalle saapui parinkymmenpäinen joukko reservin rauhanturvaajia eri puolilta Suomennientä. Itse sääntömääräinen kokous sujui kuvioiden mukaan ja hyvässä järjestyksessä. Kokousta puheenjohti Kimmo Wirén ja asiat muistiin kirjasi Jari Ojala. Kokous hyväksyi toimitakertomuksen ja tilit viime vuodelta. Samaten napsahti vastuuvapaudet, niille joille vastuuvapaus kuuluu.
Illanvieton pakollisen osuuden jälkeen oli aika sivistää itseään. Rauhanturva-asioiden kurko, majuri Kurko, johdatti kuulijakunnan suomalaiseen kriisinhallintaan tänä päivänä. Sir Mikko käsitteli aiheessaan meneillään olevat operaatiot ja pohdittiinpa palkkausasioitakin. Kuten arvata saattaa, niin asian tuntijoita oli paikalla enemmän kuin oli osallistuvia suita, ainakin mikäli älämölön tasoa pitäisi jotenkin yrittää kuvata.

Hölkkärissä ei koskaan vierasteta viihdettäkään. Ei nytkään, sillä pistoraiteen päästä rautahevolla paikalle ratsasti stadilainen Stan Dappi. Teräväsanaisen kynäkologin Petri Korhosen loihtima stand up -esitys siveli kuulijoiden korvia rauhanturvaisilla teemoilla ja seikkaili niin Afganistanissa, Balkanilla kuin Lähi-idässäkin. Tätä tavaraa tulemme varmasti kuulemaan jatkossa lisääkin.

Viihtyvyyttä lisäsi Ulliksen itselämmittämät uunimakkarat ja linnuista irti revityt siiven kappaleet. Ruoka- ja juomatarjoilut kustansi yhdistys. Lisäksi illan mittaan saimme katsella tuoreita tunnelmapaloja Afganistanista, lukijamatkasta Lähi-itään ja jopa Tshadin YK-operaatiosta.
Illanviettoa pystyi seuraamaan etänä netistä, sillä Setä Vemuli tviittasi tunnelmapaloja esille illan mittaan useastikin.
Todella hienon kokouksen ja miitinkin kruunasi iloiset osallistujat. Hölkkäri kiittää ja kumartaa.