Suomen Rauhanturvaajaliiton soittokunta on saanut virallisen nimen – Faitterit.

Vuonna 2000 perustettu liiton soittokunta on ottanut viralliseksi nimekseen "Faitterit - Suomen Rauhanturvaajaliiton soittokunta" ja sen englanninkielinen versio on "Fighters - Peacekeepers Brass Band Finland". Nimi Faitterit on sama kuin liiton marssilla, jonka on säveltänyt Timo Forström.
 

Faitterit Kaatuneitten muistopäivän tilaisuudessa 15.5.2005 Multian kirkkomaalla. Kuva: Antti Nuorivuori
 

Suomen Rauhanturvaajaliiton soittokunta esiintyy vuosittain useissa maanpuolustustapahtumissa ja Rauhanturvaajaliiton omissa tilaisuuksissa, viime vuonna muun muassa Hamina Tattoossa, liiton syyskokouksessa Lahdessa sekä Sinibaretti-lehden 25-vuotisjuhlissa Helsingissä. Tänä vuonna musikaalisista rauhanturvaajaveteraaneista koottu vapaaehtoinen sotilassoittokunta Faitterit on jo ehtinyt pitää harjoitusviikonlopun Niinisalon Camp Presidentissä ja siihen liittyen konsertin Ikaalisten kylpylässä. Tikkakosken kertausharjoitusviikonlopun aikana Faitterit vastasi Multian kirkkomaalla 15.5.2005 järjestetyn Kaatuneitten muistopäivän tilaisuuden musiikista.


Liiton soittokunta viihdytti kokousväkeä viime syksynä Lahdessa pidetyssä syyskokouksessa. Kuva: Mika Vuolle
 

Soittokunta esiintyy osana Puolustusvoimien ja Suomen Rauhanturvaajaliiton näyttelyosastoa Korian Erämessuilla 10.-12.6. Samana viikonloppuna, lauantaina 11.6. Faitterit keikkailee Hämeenlinnassa liiton kesäpäivillä ja Sotapojan Taivas -tapahtumassa. Syksyllä keikkakalenterissa on vielä Suomen Rauhanturvaajaliiton liittokokous Porissa ja kutsuntasoitot Keski-Suomessa.

Antti Nuorivuori ja Mika Vuolle

 

In the service of peace