HOWry:n partiopojat sonnustautuivat sotisopiinsa yhtenä keväisenä viikonloppuna viettämään kevätkokousta Järvenpäähän. Kokouspaikaksi oli valittu HOW-myönteinen Eikan Pub, joka oli valikoimiinsa varta vasten hankkinut erilaisia olutmerkkejä, joita eri missiolla olimme juoneet. HOWry tarjosi kaikille ensimmäisen kierroksen.


Isäntämme Eikka valaisee taustoista ja tarjoileekin

 Ensimmäistä kertaa (rt-maailmassa) yhdistyksen sääntömääräinen kokous oli paperiton. Kevätkokouksen esityslista ja tarkastettavat asiakirjat lepäsivät tukevasti internetissä, johon toki meiltä oli kokouspaikalla pääsy. Kommunikaattorien ja läppärien avuilla niihin päästiin langattomasti käsiksi. Kokouksen puheenjohtaja Antsa nakutteli asiat terassipöytään upseerin arvovallalla ja tahdilla. Pakollisten asioiden jälkeen pubin isäntä Eikka kertoi baarin historiasta, nykypäivästä ja tulevaisuuden suunnitelmista. Esitelmän jälkeen yhdistys luovutti Eikalle upean, aidon Hölkkäri-lippiksen.
Paikalla piipahti väkeä morjestamassa myös Kata ja Sari; molemmat Makedoniassa turvautuneita fassettaria.


Kokousväki pööpöilee

Pubiosuuden eli kokoustamisen jälkeen kokousväki siirtyi läheiseen matkailukeskukseen majoittumaan ja iltaa viettämään. Kaikille majoittujille yhdistys kustansi majoituksen, saunomisen, juotavaa ja syötävää. Camp HOW:ssa sitten saunottiin, syötiin ja juotiin kuten aina alhaallakin aikoinaan. Kuin puskasta saunalle pölähti myös kolminkertainen fasse Reingoldtin Makke.

Kaiken tämän jälkeen oli sotilaallisten taitojen vuoro. Yön pimeydessä oman majoituksen löytämiseen vaadittiin suunnistus- ja etenemistaitoja, hyviä yhteydenpitovälineitä ja uskoa omiin voimavaroihinsa. Kunnialla näistäkin jamboreen osuuksista selvittiin.


Sunnuntaiaamuna kaikki on melkein paremmin

Sunnuntaiaamuna tietysti näitä kulminaatiopisteitä punnittiin mukavan kevätauringon lämmittäessä ihoa ja mieltä. Pikkuhiljaa partiolaiset aloittivat kotimatkansa kuka suuntiinsa verrattain haikein mielin. ”Kivaa oli, mutta onneksi tuli lähdettyä” kuultiin myös ensikertalaisten suusta.

Kimmo Wirén

In the service of peace