skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Ukrainassa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin työntekijä on saanut surmansa, kun tarkkailijaryhmän ajoneuvo ajoi miinaan maan itäosassa Luhanskin kapinallisalueella.

Etyj ei ole kertonut surmansa saaneen tarkkailijan kansallisuutta.

Venäläinen uutistoimisto Interfax kertoo, että Luhanskin separatistien mukaan kuollut oli Yhdysvaltain kansalainen ja haavoittunut Saksan kansalainen. Itävallan ulkoministeriö vahvisti uutistoimisto Reutersille, että räjähdyksessä kuoli yhdysvaltalainen mies ja saksalainen nainen loukkaantui.

Etyj kertoo, että liikkeellä oli kaksi tarkkailuoperaation autoa ja partiossa oli kuusi Etyjin tarkkailijaa. Järjestön Twitter-tilin mukaan kaksi ryhmän jäsentä kuljetettiin sairaalaan jatkotarkastukseen. Suomen ulkoministeriöstä kerrottiin STT:lle, että uhrien joukossa ei ole suomalaisia.

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen Etyjin tarkkailuoperaation kuolonuhri Itä-Ukrainan konfliktissa, jossa Etyj valvoo jatkuvasti säröilevää tulitaukoa.

Miinan räjähdys tapahtui Luhanskin kapinallisalueella.

Kapinallisviranomaisten mukaan kaksi Etyjiin autoa oli matkalla Slavjanoserbskin kaupungista Sokolnikin kylään, kun toinen auto ajoi panssarimiinaan Pryšybin kylän lähellä.

– Mitä ilmeisimmin räjähdys oli riittävän voimakas lävistääkseen panssaroidun ajoneuvon. Kaikki ajoneuvomme ovat panssaroituja, Etyjin virkailija sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Separatistit kertoivat Etyjin ryhmän ajaneen pois pääreitiltään ja ajaneen turvattomalla reitillä. Etyj ei välittömästi vahvistanut kapinallisten lausuntoa sunnuntaina.

Suomen Etyj-valtuuskunta kertoi helmikuussa, että järjestön tarkkailuoperaatiossa Ukrainassa on 710 tarkkailijaa, joista 25 on suomalaisia.

Lähteet: AP, AFP, Reuters. Asiasta uutisoi Suomessa muun muassa YLE verkkosivuillaan.

B&B Camp Wolf, Cyprus

Kuso Kulkee

In the service of peace