skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Tasavallan presidentti on valtioneuvoston esityksestä jatkanut prikaatikenraali Mauri Koskelan tehtävää UNDOF-operaation apulaiskomentajana 5. kesäkuuta 2017 lukien.

Tasavallan Presidentti on tehnyt 7. huhtikuuta 2017 päätöksen Suomen osallistumisen jatkamisesta YK:n UNDOF-operaatiossa 5. kesäkuuta 2017 alkaen yhden vuoden ajan enintään kolmella sotilaalla.

Prikaatikenraali Mauri Tapani Koskela (s.1960) siirtyi UNDOF-operaation apulaiskomentajaksi kesäkuussa 2016. Sitä ennen hän on palvellut useassa kansainvälisessä tehtävässä muun muassa esikuntapäällikkönä YK:n UNMIL-operaatiossa Liberiassa, osastopäällikkönä Suomen osastossa Afganistanissa, operaatiopäällikkönä YK:n UNPREDEP-operaatiossa Makedoniassa ja pataljoonaupseerina SFOR-operaatiossa.

United Nations Disengagement Observer Force (UNDOF) on vuonna 1974 perustettu Yhdistyneiden kansakuntien rauhanturvaoperaatio, jonka tarkoituksena on valvoa Syyrian ja Israelin joukkojen välistä aselepoa sekä aseleposopimuksen ehtoja Golanilla. Suomi on osallistunut UNDOF-operaatioon vuosina 1979-1993 ja vuodesta 2016 lähtien.

Suomi on osallistunut aikaisemmin YK:n UNDOF-operaatioon vuosina 1979–1993. Tänä aikana noin 6000 suomalaista rauhanturvaajaa palveli operaatiossa.

B&B Camp Wolf, Cyprus

Kuso Kulkee

In the service of peace