skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

YK:n pääsihteeri António Guterres teki aloitteen 20. huhtikuuta Yhdistyneiden Kansakuntien lentokoneiden ja lentojen tehokkuuden lisäämiseksi. Vuosina 2015-2016 järjestö käytti lähes 750 miljoonaa dollaria rauhantruvaamis- ja poliittisten tehtävien lentoihin. 
-Vaikka nämä varat tarjoavat logistiikkaa ja sotilaallisia valmiuksia, on otettava huomioon merkittävät kustannusvaikutukset. Pääsihteeri Guterres on pyytänyt kenttäoperaatioiden päälliköitä analysoimaan ilma-alustensa koostumusta ja hyödyntämistä sekä etsimään kustannustehokkaampia vaihtoehtoja, kertoo YK:n tiedottaja Stéphane Dujarric.
 
Välittömät muutokset ovat lennoston vähentäminen, matkustajien liikkumisen rajoittaminen välttämättömiin tarpeisiin ja YK-lennoilla matkustavien muiden kuin YK:n tehtävissä olevien matkustajien määrän vähentäminen ja erikoislentojen määrän vähentäminen.
 
YK:lla on tällä hetkellä 58 kiinteäsiipistä ja 157 pyöriväsiipistä ilma-alusta 12 eri rauhanturvaoperaatiossa ja 6 erityispoliittisessa tehtävässä.
 
Kustannusten vähentämiseen tähtäävää työtä johtaa kenttäavun laitos, joka tarjoaa logistista tukea rauhanturvaamisen osastolle ja poliittisten asioiden osastolle.
 
Asiasta uutisoi YK verkkosivuillaan.

B&B Camp Wolf, Cyprus

Kuso Kulkee

In the service of peace