skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Panttivankeina olleet YK:n työntekijät on vapautettu vahingoittumattomina pakolaisleirillä Itä-Kongossa. YK:n rauhanturvaamisesta vastaava osasto sanoi lausunnossaan myöhään tiistaina, että "leiri on nyt hiljainen ja täysin rauhanturvaajien hallinnassa".

Etelä-Sudanista kotoisin olevat pakolaiset ottivat 16 YK:n työntekijää panttivangiksi pakolaisleirillä Itä-Kongon demokraattisessa tasavallassa aiemmin tiistaina. Tiedot panttivankeina olleiden määrästä hieman vaihtelee, uutistoimisto Reutersin mukaan työntekijöitä oli 13, AP:n ja AFP:n mukaan 16.

Kiinniottajat vaativat, ettei heitä pakoteta palaamaan Etelä-Sudaniin. Neuvottelut panttivankien vapauttamisesta jatkuivat iltaan saakka.

YK:n mukaan kaikki henkilökuntaan kuuluvat ovat palanneet turvallisesti koteihinsa. Mitään loukkaantumisia ei ole raportoitu. YK: n edustajat kieltäytyivät antamasta tietoja panttivankeina olleiden kansallisuudesta vedoten turvallisuuteen. YK ilmoitti tutkivansa tapauksen.

Noin 530 Etelä-Sudanin kapinallista elää Munigin leirissä aivan Gomanin lähellä, joka on Pohjois-Kivun maakunnan pääkaupunki. He ovat paenneet rajan takaa, kun taistelut puhkesivat Etelä-Sudanin pääkaupungissa Jubassa viime heinäkuussa.

Taistelijat ovat jo kuukausia vaatineet, että heidät siirretään muualle, mutta YK:n virkailijat eivät ole löytäneet heille maata, joka suostuisi ottamaan heidät vastaan.

Etelä-Sudan itsenäistyi Sudanista vuonna 2011, minkä jälkeen alueella on ollut levotonta. Etelä-Sudan ajautui sotatilaan joulukuussa 2013. Lomakohteissa kuoli tuhansia ja 3,5 miljoonaa ihmistä joutui lähtemään kotiseudultaan.

Lähteet: AFP, AP, Reuters. Suomessa asiasta uutisoi Yle verkkosivuillaan.

B&B Camp Wolf, Cyprus

Kuso Kulkee

In the service of peace