skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

UNIFIL:in komentaja, kenraali Michael Beary tapasi tällä viikolla median edustajia Libanonissa. Kenraali kertoi olevansa huolissaan Etelä-Libanonin tilanteesta. Osapuolten välit ovat viilentyneet viimeisten kolmen kuukauden aikana. Kenraalin mukaan osapuolten pitäisi nyt tehdä kaikkensa, jotta vuoden 2006 konflikti ei toistuisi.

YK:n rauhanturvaajien ja Hizbollahin välit ovat myös viime aikoina kylmenneet, eikä konflikteilta ole vältytty. Helmikuussa rauhanturvaajien saattue joutui pysähtymään "siviilien" pystyttämille tiesuluille. Tilanne laukesi sillä, että rauhanturvaajat vetäytyivät tiesuluilta. (Lue uutinen tästä.) Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta ajoneuvot kärsivät kahakassa vaurioita.

Beary kertoi myös, että YK:n ajoneuvoja voitaisiin tarvittaessa käyttää siviilien, naisten ja lasten, evakuointeihin Etelä-Libanonissa. UNIFIL-joukot harjoittelivat muutama päivä sitten sotilaiden, siviilityöntekijöiden ja alueella olevien perheiden evakuointeja. Vaikka sitä on harjoiteltu aiemminkin, tällä kertaa harjoittelu paljasti selkeitä parannuskohteita evakuointisuunnitelmissa. Bearyn mukaan evakuointiharjoituksia tullaan tekemään jatkossakin.  

B&B Camp Wolf, Cyprus

Kuso Kulkee

In the service of peace