skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Elokuussa ajeltiin teemalla MC Hölkkäri goes Jänkhä part 2 eli kesäpäristeltiin konepyörillä Napapiirin yläpuolelle. Suomen koronatilanteen vuoksi osallistujien oli tultava oireettomana paikalle, rokotettuna ja osallistua terveenä. Ajankohdaksi tuli 13.-15.8.2021 viikonloppu. Kokoontumispaikaksi löytyi Napapiirin järviloman mökki Iso-Vietosen rannalta, jota voinemme kyllä suositella muillekin. Paikalla on myös polttoaineen myyntiä, joten tarvittaessa monenmoiset moottorikulkineet saa tankattua siellä.

 

Kyseessä ei ollut mikään nuhjuinen varaustupa, eräkämppä eikä kammi, vaan kunnon 87 neliöinen ja 4+4 hengen chalet kaikilla varusteilla. Tasosta kertoo jo sekin, että majoitusvaraussivustolla on netissäkin arvostelupisteet 9,7 / 10, joten fasiliteetit oli kyllä kohdillaan. Nopeimmille ennakkoilmoittautuneille oli valmiiksi sijattu punkat valmiiksi, joten makuupussiakaan ei tarvinnut mukaan. Tämä sopi siten 15. kokoontumiskerran juhlateemaan paremmin kuin hyvin. 

 

Perjantai-iltana kehuttiin omia ajopelejä, vertailtiin lisävarusteita tai oltiin salaa kateellisia toisen uudelle kaksirattaiselle kulkineelle. Ajokaluston tuore päivitys kun oli tapahtunut eräälle osallistujalle hiljakkoin. Täytyykin häntä onnitella loistavasta Bayerische Motoren Werke AG -tehtaan all-round-henkisen ajokaluston valinnasta (merkki ja malli) ja sen hankinnasta. Varsinkin kun oli vielä sattunut saamaan sen rauhanturvaajille tuttuun ns. ”special price” hintaan. 

 

Lauantaipäivän palaverissa päätettiin esittää ja kutsua MC Hölkkärin-jäsen Lekuri:n (#1) ja jäsen Kontha:n (#2) MC Hölkkärin kunniajäseniksi. Perusteluna yhteisen ajelutoiminnan aloittaminen vuonna 2007 tehdyllä silloisella ns. ”Lappi Tourilla”. Lekurille huomioitiin erikseen erityismaininta MC Hölkkärin ainoasta tähän mennessä suoritetusta ja vanhemmalla motoristi-iällä tehdystä Rautaperseajosta vuonna 2017. Jäsen Konthalle erikseen maininta vuoden 2008 Yyterin tapaamisen pitkä ajomatka koleassa syyslämpötilassa. 

 

Kunniajäsenyys oikeutta osallistumaan kaikkiin MC Hölkkärin omiin tapahtumiin, tilanteen niin määrätessä ilman moottoripyörä- ja ajeluvelvoitetta sekä käyttämään kunniajäsenyyttä osoittavaa nimikettä ”original”. Muita velvoitteita, oikeuksia tai etuuksia ei kunniajäsenyydestä ole. Lekurille soitettiin heti tuoreet onnittelut, josta hän oli hyvin otettuna. 

 

Lauantaiaamuna oli moottoriteknisiä ongelmia. Italialaisvalmisteinen kulkine ei suostunut käynnistymään kosteassa kelissä eikä mukana ollut pikku lisävirtabuusteri auttanut, vaan apua oli hälytettävä naapurikylältä. Työkalujakaan ei ollut italoprinsessalla mukana. Lapissa on aina tapana auttaa pulaan joutunutta, koska seuraava avunpyyntökerta ja -tarve voi olla itsellä. Puhdistelu- ja kuivausoperaation jälkeen auton akulla ja sen lisävirralla kone käynnistyikin. 

 

Lauantain noin 100 km päiväkäynti ja ajomatka suuntautui Pellon kylään Eero Mäntyrannan patsaalle. Hän oli kilpahiihtäjä ja kolminkertainen olympiavoittaja 1960-70 -luvulla. 

 

Päivälenkillä testattiin moottoripyörien vääntö- ja varsinkin jarrutusominaisuuksia. Mennessä koettiin 83-tiellä lappilaista läheltä piti ja liki meni -tilanne eli lisäjännitystä, kun Lapin tyhmin elukka, poro juoksi ajoletkan kahden pyörän välistä tien yli. Onneksi tässä selvittiin säikähdyksellä ja ABS-äkkijarrutuksella. G-voimia ja kestoa voitiin jälkikäteen tarkastella ko.pyörämerkin puhelinsovelluksella. 

 

Viereisellä ja avoinna olevassa lounaspaikassa syötiin lämpimät ja maukkaat omakustannuslounaat. Lihapadalla ja/tai pizzalla jaksaa ajella. Poislähtiessä seurattiin Pellon sillankorvasta tovi toista lappilaista urheilulajia watercrossia, jossa moottorikelkalla ajetaan vedenpäällä.  Viikonloppuna keskusteltiin saunomisten ja ruokailujen välissä moottoripyöräilystä sekä rauhanturvaamisesta muisteltiin yleisesti ja erikseen runsaan vapaamuotoisesti. Kilpailuhenkisyyttä testattiin perjantaina kansallispeli mölkyssä ja frisbeegolfissa lauantaina. Sellaista rentoa omaehtoista debriefinkiä parhaimmillaan. 

 

Mukavaa ja rentouttavaa mopoontumisviikonloppua oli viettämässä kuusi paikalle saapunutta motoristia erilaisilla rauhan- ja kriisinhallintataustoilla; Kimmo K, Onni T, Pekka K, Snadi, Pasi H. ja Kimmo L. Kiitos osallistujille. Tapahtumaan ja joukkoon olisivat sopineet ne puolenkymmentä "melkein-motoristia", jotka yhä miettivät osallistumistaan. 

 

Tapahtuman yhteenlasketuksi ajokilometrimääräksi tuli 2613 kilometriä 

  

El Presidente  

In the service of peace