Viikonlopun ja syyskesän tapaamisen MC Hölkkäri pörähti Keski-Suomeen Isokyröön Tankojuhaniin ja pöhinöihin. Kolea sää ei ole este vaan hidaste.

 

Paikaksi valikoitui Tuuri-Tammela niminen mökki, joka oli Kalliojärven rannassa Isokyrössä. Tarkempi kujaosoite oli Peltolankuja 5, IsokyröGrillimakkaraa ei tarvinnut rahdata perjantai-illaksi. Likietuinen, jurvalainen ex-rauhanturvaajaveli ja nykyinen thairuokayrittäjä Hannu pistäytyi mökillä tuoden popia-kevätkääryleitään iltapalaksi. Olipa niin ruokaisaa mättöevästä, että jäi aamupalaksikin.

 

Lauantain päivälenkki ajettiin kuivassa kelissä. Ajelukohteeksi suuntautui läheisen Kyrö Distilleryn tislaamoon, jossa olikin sattumalta tarjolla ilmaiset kakkukahvit kultamitalin johdosta.Paikalla oli meitä tervehtimässä lähikylän Matti-faitteri, oikea UNAM naamatuttu. Kiitos vielä tapaamislahjoista. Koska ajeltiin moottoriajoneuvoilla ei otettu maistelukierrosta vaan tutustumiskierros tislaustehtaaseen.

 

Kuultiin osuusmeijerin mielenkiintoisesta menneisyydestä ja päästiin kuulemaan Kyrö Distilleryn mieleenpainuva tarina. Kierroksella selvisikin, että Napue gini sisältää kuuttatoista (16) eri yrttiä ja että tislauksessa on päät ja häntä. Talon tuotemerkkeinä on mm. Britanniassa järjestetyn IWSC Wine and Spirits -kilpailun Gin&Tonic-sarjan 2015 voittanut Gin Napue ja saman kisan 2019 voittanut ruisviski, Kyrö Single Malt Rye Whisky. Klausuuli: lauseet ei sisällä tuotemainontaa eikä tuotteita mainosteta

 

Palatessa täydennettiin yleissivistystä Suuren Pohjan sodan historialla. Kurvailtiin siis hämmästelemään 1714 käydyn Napuen taistelun muistomerkille. Pakollinen yhteispotretti otettiin osallistujista. Isokyrö kylän tuoreempi Asevelimuseo oli lauantaina suljettu, joten sen repertuaarin tarkastus jäi toiseen kertaan. Tämän jälkeen ohjelmassa paikallisruokailua, ostoksille ja mökille. Keskusteltiin moottoripyöräilystä kotimaassa ja rt-tehtävissä. Muisteltiin löylyjen välissä rauhanturvaamista vapaamuotoisesti mutta runsaasti.

 

Lauantaina tehdyllä iltapartiolla tutustuimme likietuiseen Kalliojärven viihdekeskukseen. Tahdin takasi ”junttidiskon kruunaamaton kuningas”, Frederik (74 v.) eli Reetu. Maakunnan kuulu keskus oli täynnä ja tietenkin lavan edustalla niitä faneja. Joten ajokenkien lisäksi oli tanssikengille tarvetta.

 

MC-homma saa jatkoa, sillä ensi vuonna mopoonnutaan uudestaan. Päätettiin aloittaa jonkinmoiset ennakkovalmistelut. Loppusaldona 2019 Tankojuhani tapahtuman ja -ajeluun osallistuneiden yhteenlaskettu ajokilometrimäärä oli 4024 km. Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille ja varsinkin uusille mukana olleille rt-henkisille motoristeille. Voisihan se viikonloppu mennä huonomminkin, vai mitä? Sunnuntaina oli vuorossa enää kotimatkalle lähtö.

 

 

The President

In the service of peace