Etusivul oli juttuu Suomiareenasta, jossa jupistiin naisista reissussa. Mukaan paneeliin oltais vissiin haluttu asiantuntijaroolissa ku meikäläisillä on tietoo eikä luuloo. Varmaa tietoo porukalla onki  mutta paneelin ulkopuolelta päästetty rt-yleisön heitto jupinaan ei oikein ollu täysi eduksi suomalaiselle faitterille. Kaveri oli kyllä oikeessa ku sano ettei siellä olla opettamassa porukkaa meikäläiste tavoille. Korvaan kyllä kolahti heitto jossa sanottii että reissun aikana ei tullu nähtyä ku pari paikallista naista. Tää antaa kyllä vähä omituise kuvan meikäläisistä operaatioissa.
Omasta reissustani muistan kavereita jokka ei juuri Suomi-leiristä naamaansa ulos näyttäneet, mihinkäs sieltä ruakalautasen ja laudeliinan akselilta nyt lähtis vois vielä vaikka tulla jalla tai kulttuurisokki. Nää sankarit oli kyllä selkeesti vähemmistöö niihi nähde jotka kyllä töittes puolest ja muutenki pistivät naamansa portista ulos. Joku asiaa tuntematon vois tollasten kommenttien takia luulla et suomalaiset on vaan linnottautuneet omaa kyläänsä ja lämmittelevät siellä saunojaan Vähän niinkuin perinteellisesti on ollu tapana ainaki kotimaassa elävän luulon mukaan.

Joskus tulee sellane mielee että täällä kotimaassa on suuremmi äänes ne ku reissullansa o vetänyt vähän matalampaa profiilii. Mut täähä on tuttua puuroo Suomen sotahistoriastaki: mikää ei jutuissaa nii paljo laulata lullaa itää päin ku Vaasan ilmatorjuntapatteristo kahvikeittäjä.
Joskus on vissiin parempi että meikäläisiä asiatuntijoita ei iha joka juttuu oteta mukaan kun on aina se vaara että tulee päästeltyä suusta kaikenlaista. Tään ei oo tarkotus tunkee hernettä kenenkää nenää mutta nii asiatuntijoita ku ollaanki nii ei me kuitenkaa iha kaikkitietävii olla.

In the service of peace