skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Asepoliitiikka on pitkälti uskomusoppia eikä tietoon perustuvaa, seuraavat lainaukset ovat Kuopion kaupunkilehdestä:

14.7.2010 Inka Matilainen:"Paljon peruutuksia Aselupien peruutusten määrä on kasvanut suuresti viime vuoden aikana. Koko Suomessa peruutettiin viime vuonna kokonaiset 1000 aselupaa, josta Pohjois-Savon osuus on noin 120 asetta. Luku on valtakunnallisesti suuri. Aseluvan voi perua vaikka aseen haltija ei käyttäisi asetta lainkaan."

Poliisin kommentteja:"Kössin mielestä aselaki pitäisi muuttaa niin, että lupa myönnettäisiin aina vain määräaikaiseksi. -Nykyisin luvan voi myöntää toistaiseksi ja se ei vanhene mikäli syytä siihen ei tule. Tässä käy usein niin, että esimerkiksi 20 -vuotiaana, ampumaharrastukseen luvan hankkinut henkilö on nyt 70-vuotias ja huomaa, että ei ole käyttänyt asetta sille tarkoitettuun harrastukseen viimeiseen 50 vuoteen. Hänellä on ollut käyttämätön ase koko tuon ajan. Lakia tiukentamalla voitaisiin varmasti vähentää paljon väkivaltaisuuksia".

Mielenterveysihmisen kommentteja:"Suomi pitää kärkipaikkaa läntisen Euroopan väkivaltaisimpana maana ja meillä on kolmanneksi eniten käsiaseita maailmassa. Mielentilatutkimuksia tehdään vähän rikosten ja väkivaltaisuuksien määrään nähden. Näin tietää kertoa Niuvanniemen johtava ylilääkäri Eila Tiihonen".

JA Ällikkämies vastaa em. lehdessä: Aseen omistavien aselupia peruttiin 0,14% viiemevuoden aikana! Onko raflaava otsikko?Apripoo toukokuussa poliisi tiedotti jättioperaatisostaan, eli he olivat selvittäneet kaikkien aseen omistavien rikostaustat, eli selvittäneet sopiiko henkilö aseen omistajaksi. Aselupa on 650 000 henkilöllä! Aselupia myönnetään siis ihan asiallisin perustein aiemmin ja nykyään. Lisää tilastoja: keskimäärin suomalainen aseenomistaja syyllistyy 50% harvemmin henkirikokseen kuin kuka tahansa keskimääräinen suomalainen!

Paljonko on paljon? Tavallisena vuotena kaksi suomalaista ammutaan luvallisella pistoolilla, 84 tukehtuu ruokaansa, 80 paleltuu hengiltä, 75 palaa hengiltä, 56 surmataan teräaseella, 39 kuolee saunan paahteeseen!

99,86 prosenttisesti aselupien myöntäminen on ollut onnistunut ratkaisu! (vert. alun peruutuksiin). Mietitäämpä mikä muu ryhmä kuin aseenomistajien on yhtä nuhteetonta kuin he? Siltä 70v vaarilta kun saa haettua sen aseen pois niin johan perskules maailma pelastuu! Aselakia tiukentamalla ei saada kuin ylimääräistä paperisotaa ja kuluja aikaiseksi, edellinen aselaki on ollut mahtavan hyvin toimiva! Eli toimittajalta on jäänyt tausta tarkistamatta miksi tuli äkillinen piikki lupien peruutuksiin!
Komisariolle: ihanko oli tosissaan? Ja mielenterveysihmiselle: 15/07/2010 6:36 am, Ällikkämies; Ja vähän mielentilatutkimuksista.. voe voe voe miten tämä liittyy aselupiin? Aseilla tehdyistä itsemurhista: Japani on kaikkein alhaisimmalla luvulla (Cukierin statistiikan mukaan) mikä seikka on hyvin ymmärrettävissä koska aseita ei ole saatavilla Japanissa. Japani on silti itsemurhatilastoissa johtavia maita maailmassa!

Siinä sitä taas oltiin, se on kuitenkin varma, ettei Inkat ym. toimittajat enää palaa aiheeseen, koska otsikko ja hehkutus on pääasia.. ei asiasisältö!

Laittomat aseet ja huumeet käyvät käsikädessä, eli huumelakia tiukentamalla (hallustapidosta putkaa,linnaa, vankeutta), vapaampi lupa vakoiluun ja soluttautumiseen poliisille yms. Kännirikoksista (myös ratista palaminen) aseet pois vuodeksi ja tietysti rahaa nuorten mielenterveysongelmien hallintaan lisää äkkiä.

Jonninjoutava Adressi !

In the service of peace