skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Suomen Rauhanturvaajaliiton Nopean Toiminnan Reservi, eli armeijakielellä SRNTR on viimeinkin päässyt tositoimiin. Suomen apulaispresidentinkansliasta tiedotettiin, että YK:n UNTAG-operaatio perustettiin uudelleen Namibiaan.

Päätös Suomen osallistumisesta syntyi nopeasti, joten Suomen apulaispresidentinkanslia lähestyi Suomen Rauhanturvaajaliittoa, koska liitossa ollaan parhaiten perillä siitä, ketkä suomalaiset ovat aikoinaan 1980-luvun lopulla Namibiassa palvelleet.

Onneksi Rauhanturvaajaliitto on jo pitkään ylläpitänyt omaa maakohtaista nopean toiminnan reserviään. Namibiaa koskeva reservi saatiin nopeasti jalkeille ja toimialueella aiemmin toimineet käivärät lähetettiin matkaan jo viime yönä ilman sen suurempaa rotaatiokoulutusta kohti Windhoekin lentokenttää. SRNTR lähti matkaan kello 2.45 Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

Pääjoukko lähtee matkaan tänään 1.4.2018 Niinisalon varalaskupaikalta Kankaanpäästä kello 12.00. Niinisalo valikoitui lähtöpaikaksi sen takia, että Niinisaloon Namibian faitterit osaavat vaikka unissaan. Kuka nyt Helsinki-Vantaalta haluaisi lähteä?

Pääjoukkoa ovat lähettämässä matkaan Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja sekä Hölkkäri On Webin puheenjohtaja Tom Streng.

Liiton puheenjohtaja pitää lähtöpaikalla kuivan juhlapuheen ja Hölkkärin puheenjohtaja jakaa jokaiselle lähtijälle yhden tähden jallupullon körmypulloksi.

Jälkijoukko lähtee Niinisalon varalaskupaikalta 1.4.2018 kello 18. Jälkijoukon lähdöllä taataan se, että kaikki Namibiassa palvelleet suomalaisfaitterit todella tavoitetaan ajoissa. Jälkijoukon kokoontuminen tapahtuu Kankaanpään torilla kello 17.00 Kauko Juhantalon patsaan välittömässä läheisyydessä. Juhantalo on itse makkarailotulituksineen lupautunut paikalle.

Jälkijoukolle ei omia körmypulloja enää riitä, mutta jos otat mukaan oman ämpärin, Hölkkäri kustantaa siihen yhden tähden jallua muutaman litran verran.