skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Euroopan unioni on 28. syyskuuta nimittänyt sisäministeriön poliisiosaston ylijohtaja Kauko Aaltomaan EU:n EUPOL COPPS -siviilikriisinhallintaoperaation päälliköksi.

Vuonna 2006 käynnistetty EUPOL COPPS -operaatio (EU Police Mission for the Palestinian Territories) toimii Palestiinalaisalueella päämajanaan Ramallah. Operaation tehtävänä on kehittää palestiinalaishallinnon siviilisektorin turvallisuus- ja oikeusviranomaisia koulutuksen ja neuvonannon keinoin. Operaatio on keskittynyt erityisesti palestiinalaispoliisin kouluttamiseen, rikosoikeudellisen järjestelmän kehittämiseen sekä poliisin ja syyttäjän väliseen -yhteistyöhön. Tavoitteena on tukea palestiinalaishallintoa tehokkaan ja kansainvälisten standardien mukaisesti toimivan viranomaisjärjestelmän luomisessa.

Operaatiossa työskentelee 70 kansainvälistä asiantuntijaa paristakymmenestä eri maasta. Asiantuntijoista kahdeksan on eri hallinnonaloja edustavia suomalaisia.

Ylijohtaja Kauko Aaltomaa on tehnyt 37-vuotisen uran Suomen poliisissa ja sisäministeriössä. Hän toimii tällä hetkellä sisäministeriön poliisiosaston osastopäällikkönä. Nykyisessä tehtävässään hän on vastuussa Suomen poliisin sekä suojelupoliisin strategisesta tulosohjauksesta.

Aaltomaa on toiminut urallansa aikana muun muassa Etelä-Suomen läänin lääninpoliisijohtajana ja keskusrikospoliisin apulaispäällikkönä. Lisäksi hän on työskennellyt myös aiemmin Lähi-idässä YK-tehtävissä.

Asiasta tiedotti Sisäministeriö verkkosivuillaan.

Kuso Kulkee

In the service of peace