skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Suomalaisesta kriisinhallinnasta tahdotaan tehdä vientituote, kertoo sisäministeri Paula Risikko. Ideana on, että suomalaisesta kriisinhallintatyöstä voitaisiin tehdä konsepti, jonka mallia voisi viedä ulkomaillekin.

Tavoitetta varten perustetaan sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nergin johdolla sisäministeriön, puolustusministeriön ja ulkoministeriön virkamiehistä koostuva työryhmä.

Työryhmän tarkoituksena on selvittää, miten kokonaisvaltainen kriisinhallintakeskus Suomessa voitaisiin toteuttaa. Työryhmä aloittanee työnsä aiemmin tässä kuussa selvityksensä jättäneen työryhmän esityksen pohjalta.

– Tämä on timantti, jota kannattaa hioa vientituotteeksikin. Haluan, että kun joku sanoo sanan kriisinhallinta, niin ajatus on, että Suomessahan on siinä hienoa toimintaa, Risikko kertoo.

Selvitystyöryhmän esityksen vastaisesti Kriisinhallintakeskusta ei olla siirtämässä Kuopiosta pääkaupunkiseudulle, Risikko rauhoittelee. Risikko tahtoo sen sijaan vahvistaa Kuopiossa toimivan CMC Finland – Kriisinhallintakeskuksen toimintaa.

Esimerkiksi CMC Kriisinhallintakeskuksen johtajan paikka avattaneen uudestaan haettavaksi elo-syyskuussa. Johtajan paikka oli auki alkuvuodesta, mutta haku keskeytettiin maaliskuussa.

Risikon mukaan tämä herätti epäilyjä keskuksen kohtalosta Kuopiossa.

– Siitä ei ollut kyse, vaan niin että kun laitetaan selvitys päälle, niin selvitetään ensin, mikä on johtajan tehtävä. Kun paikka laitetaan auki, niin tiedämme, mikä johtajan tehtävä on.

Risikon mielestä uuden johtajan tehtäviin kuuluu Kriisinhallintakeskuksen operatiivinen johtaminen sekä muutosjohtaminen suhteessa tulevaisuuteen. Hän myös uskoo, että hakijoita työhön riittää, koska johtajan paikkaan tuli paljon hakemuksia jo keväällä.

Asiasta uutsioi YLE verkkosivuillaan.

B&B Camp Wolf, Cyprus

Kuso Kulkee

In the service of peace