skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin mukaan Afganistanin turvallisuusjoukot tarvitsevat apua maassa voimistuneiden islamistikapinallisten hyökkäysten takia. Stoltenberg kertoi tarpeesta Lontoossa, missä hän on tavannut Britannian pääministerin Theresa Mayn.

– Olemme saaneet sotilasviranomaisilta pyynnön muutaman tuhannen ylimääräisen sotilaan lähettämisestä, Stoltenberg sanoi.

Pääsihteerin mukaan Nato arvioi parhaillaan avuntarvetta. Päätökset asiasta tehdään muutaman viikon kuluessa. Hän painotti, että sotilasliitto ei lähetä joukkoja taistelutehtäviin.

– Se on koulutus-, avustus- ja neuvontaoperaatio. Uskon vakaasti, että tehokkain ase terrorismia vastaan on paikallisten joukkojen kouluttaminen terrorisminvastaiseen sotaan ja Isisin torjumiseen.

Nato-johtoisella koalitiolla on tällä hetkellä noin 13 000 sotilasta Afganistanissa.

Isis ja muut kapinallisryhmät ovat viime viikkoina lisänneet hyökkäyksiään. Keskiviikkona autopommi tappoi kaksi ihmistä Kandaharissa.

Afganistanin turvallisuusjoukot ovat joutuneet koville. Viime kuussa armeijan asuihin naamioituneet Isisin taistelijat tunkeutuivat sotilastukikohtaan ja tappoivat ainakin 135 alokasta.

Lähteet: Reuters, AP, AFP. Asiasta uutisoi Yle verkkosivuillaan.

B&B Camp Wolf, Cyprus

Kuso Kulkee

In the service of peace