skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Etyjin Ukraina-mission johtaja Alexander Hug kertoo, että Etyjin tarkkailijoiden liikkumista edelleen rajoitetaan Donbasissa Itä-Ukrainassa. Hän antaa esimerkkinä kahden Luhanskin alueella toimineen tarkkailijan työn estämisen koko kontaktilinjan matkalta. Kontaktilinjalla tarkoitetaan tulitaukolinjaa, jossa kulkee Ukrainan joukkojen ja Venäjän tukemien separatistien rintamalinja. Erityisesti ongelmia on ollut, kun tarkkailijat pyrkivät ylittämään kontaktilinjan puolelta toiselle.

Myös tarkkailijoiden teknistä välineistöä on häiritty kontaktilinjan lähettyvillä. Tarkkailijat eivät pysty käyttämään miehittämättömiä lennokkeja tehtävässään, koska lennokkeja tulitetaan molemmilta puolilta kontaktilinjaa.

Etyjin tarkkailijat ovat todistaneet viime päivinä lukuisia tulitaukorikkomuksia molempien osapuolten toimesta.

Manner-Ukrainan ja Krimin niemimaan rajalla toimivat Etyjin tarkkailijat eivät ole raportoineet välikohtauksesta, jonka Venäjä väittää tapahtuneen viime viikonloppuna. Venäjän mukaan Ukrainan armeija on yrittänyt tunkeutua Krimille.

Etyjin SMM-operaatio on tällä hetkellä Suomen suurin siviilikriisinhallintaoperaatio. Operaatioon osallistuu vuonna 2016 yhteensä 26 suomalaista tarkkailijaa.

Asiasta uutisoi Iltalehti verkkosivuillaan.

Kuso Kulkee

In the service of peace