skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

UNIFil:n esikunnassa Naqourassa järjestettiin suomalais-irlantilaisen pataljoonan ja itävaltalaisen palo-ja pelastusyksiköiden yhteistoimintaharjoitus 30. kesäkuuta.

Palo- ja pelastusyksiköt FINIRISHBATT:sta ja UNIFIL:n alaisesta itävaltalaisesta yksiköstä harjoittelivat muun muassa kuumasavusukellusta, jossa pelastajat menevät konttiin, jonka lämpötila nousee yli 800 celsiusasteeseen. Harjoituksen tarkoituksena oli harjoitella toimintaa palavassa rakennuksessa sekä ylläpitää ja kehittää pelastajien ammattitaitoa.

Yksiköiden toisessa harjoituksessa simuloitiin kahden potilaan evakuointia palavasta, savun täyttämästä kaksikerroksisesta rakennuksesta. Harjoitus sisälsi sekä palo- että pelastustoimintaa, sillä myös lääkintähenkilöstö Suomen ja Itävallan yksiköistä pääsi harjoittelemaan turvallista varusteiden riisumista pelastetulta palohenkilöstöltä.

Yhdessä harjoittelu UNIFIL:n muiden joukkojen kanssa antaa edellytyksiä pelastustoiminnalle läntisen sektorin alueella tapahtuvissa pienissä sekä suurissa onnettomuustilanteissa. Suomalaisella ja itävaltalaisella joukolla on samankaltaiset toimintatapamallit, minkä ansiosta yhteistoiminta on sujuvaa. Yhteisharjoittelu tarjoaa joukoille lisäksi mahdollisuuden tutustua muiden kansallisuuksien palo- ja pelastusmateriaaliin ja samalla tarjoaa vertailukohteen suhteessa omaan kalustoon.

Asiasta uutisoi Puolustusvoimat verkkosivuillaan.

In the service of peace