Puolustusvoimien verkkosivuston kriisinhallinta-osio elää rauhallista hiljaiseloa. Sivustolle päivitetään muutama uutinen vuodessa, pientä lisäväriä tuo niin ikään muutaman kerran vuodessa julkaistava krihablogi, missä yksittäinen sotilas pääsee valottamaan rauhanturvaajan arkea.

On täysin ymmärrettävää, että päivitystahti on verkkainen. Puolustusvoimien tehtävä ei ole toimia uutistoimistona, varsinkaan nykyaikana, jolloin verkkouutiset leviävät nopeasti ja tiedonjanoiset kansalaiset saavat uutisnälkänsä tyydytettyä kansainvälisten ja miksi ei kotimaistenkin medioiden sivustoilta. Myös esimerkiksi YK:n verkkosivut uutisoivat kentän tapahtumia nopeasti. Ja aina pitää myös muistaa, että niin kauan kun ei ole tiedotettavaa, asiat ovat yleensä hyvin.

On siis pelkästään positiivinen asia, että kriisinhallinnan ajankohtaisosiosta voidaan lukea miten Maavoimien operaatiopäällikkö tarkasti Suomalaisen kriisinhallintajoukon Irakissa. Kyseisen uutisen kiinnostusarvo lähentelee nollaa, mutta niin kauan kuin sivustolle päivitetään tuollaisia uutisia, asiat ovat suomalaisten kannalta hyvin.

Puolustusvoimien verkkosivujen kriisinhallinta-osio on ennen kaikkea tietopankki, mistä löytää ajantasaista tietoa maamme kansainvälisestä kriisinhallinnasta sekä muusta kansainvälisestä toiminnasta, kuten harjoituksista.

Heinäkuun lopulla sivustolle ilmestyi tervetullut lisä, kun sinne julkaistiin kattava ajankohtaispaketti UNIFIL-operaatiosta. Reilua viikko myöhemmin julkaistiin vastaava katsaus EUTM Somalia-operaatiosta, viikkoa myöhemmin EUTM Mosambic-operaatiosta ja tästä vielä viikkoa myöhemmin EUTM Mali-operaatiosta.

Ajankohtaiskatsaukset ovat juuri sitä, mitä kriisinhallintaoperaatioita seuraavat haluavatkin lukea. Erityisen hienoa on, että esiin on nostettu Suomessa varsin pienelle huomiolle jääneet operaatiot Somaliassa ja Mosambicissa.

Toivottavasti saamme lukea jatkossakin eri operaatioiden ajankohtaiskatsauksia. Erinomaista työtä Puolustusvoimien viestinnältä.

 

 

In the service of peace