skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Parahin Suomen Rauhanturvaajaliiton johto. Kirjoitamme Teille nyt ensimmäistä kertaa näin julkisesti, koska emme voi hyväksyä liiton työvaliokunnan toimintaa.

Taannoin liitosta lähestyttiin jäsenyhdistyksiä, että nämä asettaisivat syksyn liittokokoukseen ehdokkaita hallitukseen. Silloin ehdokkaita ei ollut riittävästi. Hölkkäri On Webissä laitettiin liiton pyynnöstä ehdokasasettelu käyntiin ja pian löytyikin kaksi halukasta – Pasi Soikkeli ja Petri Paganus.

Pian ehdokkaiden ilmoittamisen jälkeen työvaliokunnalta tuli viesti, että yhdistys voi asettaa vain yhden ehdokkaan. Kysyttiin, kumpi tipautetaan pois listalta.

Tämmöistä sääntöä ei tietääksemme ole Suomen Rauhanturvaajaliiton säännöissä. Asiasta tiedustellessa vastauksena oli, että työvaliokunta valmistelee asiaa tulevana viikonloppuna (13.-14.8.). Eli työvaliokunta ohjailee liiton toimintaa ennen kuin asioista on päätetty hallituksessa tai liittokokouksessa.

Lopulta Hölkkäri On Web ei saanut mitään perustelua, miksi tämmöistä junailua ollaan tekemässä. Kun tehdään muutoksia sääntöihin, pitää ne pystyä myös perustelemaan, eikä vain toteamaan, että nyt päätettiin näin.

Hölkkäri On Web on Suomen Rauhanturvaajaliiton toiseksi suurin yhdistys, joten ihmettelemme suuresti, miksi se ei voi asettaa kahta henkilöä ehdolle liiton hallitukseen.

Liiton toiminnan johdosta yhdistyksemme hallitus teki yksimielisen päätöksen olla asettamatta yhtään ehdokasta liiton hallitukseen.

Emme voi hyväksyä tämänkaltaista salamyhkäistä suhmurointia. Ehdotammekin, että liiton johto tulisi ulos kabineteistaan ja perustelisi kunnolla tämän ehdokasrajauksen syyt.

Hallitus

Hölkkäri On Web

 

Hölkkärin sivuilla julkaistiin yllä olevan pääkirjoituksen julkaisemisen jälkeisenä päivänä alla oleva artikkeli, mikä löytyy myös tästä linkistä.

Hölkkäri On Webin hallitus julkaisi avoimen kirjeen Suomen Rauhanturvaajaliiton johdolle 17. elokuuta. Avoimen kirjeen aiheena oli se, miksi yhdistys ei voi asettaa kahta ehdokasta liiton hallitukseen, vaikka ensin annettiin ymmärtää, että ehdokkaista on pulaa. Mainittakoon tässä vaiheessa, että avoimen kirjeen takana on jokainen HOW:n hallituksen jäsen.

Kirjeen julkaisemisen jälkeen selvisi monenlaisia asioita, muun muassa se, että liitto on todella rajannut ehdokkaiden määrän yhteen per yhdistys. Sääntö nuijittiin läpi viime kevään liittokokouksessa.

Hölkkäri On Webin hallitus oli siis väärässä. Silloin kun on väärässä, rehdeintä on myöntää se suoraan.

Mielenkiintoisinta tässä asiassa on kuitenkin se, että ehdokkaita listattaessa HOW:n ilmoitus kahdesta ehdokkaasta meni läpi. Siihen kiinnitettiin huomiota vasta myöhemmin. Eli siis joku muukin taho on "pihalla" liiton säännöistä kuin Hölkkäri On Webin hallitus.

Artikkelin julkaisun jälkeen Suomen Rauhanturvaajaliiton toimihenkilöt olivat yhteydessä HOW:n hallitukseen. Se, miten tällainen väärinkäsitys on päässyt syntymään, on vielä epäselvää.

 

In the service of peace