Koska tälläkin sivustolla on käyty keskustelua aseen hallussapitoluvista, haluan lisätä siihen oman panokseni.

Jokelassa ja Kauhajoella käytettiin 22 .cal -pistoolia joihin herrat olivat saaneet luvan kuulumatta ampumaurheiluseuraan, metsästysyhdistykseen tai reserviläisjärjestöön joihin luen myös rauhanturvaajat. Herra Gerdt käytti Myyrmannissa kemikaaleja joita saa rautakaupasta, maatalouskaupasta ja apteekista ilman mitään lupia. He suorittivat laajennetun itsemurhan. Ikävää.
Seurauksena tästä on tavallisesta ammunnan harrastajasta tehty rikolliseen verrattava olio.

Tosiasia kuitenkin on, että me olemme hankkineet aseen urheiluammuntaa tai metsästykseen, ne ovat lain mukaan laillisia perusteita. Emme ole hankkineet aseita tappamista varten vaan urheiluvälineeksi. Urheilu mukaanlukien ampumaurheilu on laillista toimintaa. Kukaan meistä joka harrastaa ammuntaa ei ole varmaankaa pahoillaan vaikka käsiaseluvan saanti olisikin pidemmän prosessin takana.
Pääasia on, että lupamenettelyssä kiinnitetään huomio henkilöön joka hakee asetta eikä itse aseeseen. Ressujen ammuntoja harjoitetaan luvallisilla puoliautomaattikiväärillä ja 9 mm pistoolilla (SRA, RA-7, palveluasaseammunnat).Henkilöt jotka näita lajeja tai metsästystä tai SAL disipliinilajeja ampuvat, ovat erittäin kovan sosiaalisen kontrollin alla.


On väärin että me jotka hoidamme asiamme, maksamme veromme, elämme säntillisesti ja HUOM äänestämme koemme että meistä on melkein tehty rikollisia, vaikka ongelmat luvallisten aseiden kanssa on promilleluokkaa. Puheet aseiden säilyttämisestä ampumaradoilla on käsittämättömiä tarjouksia hankkia luvattomia aseita rikollisille. Luvan myöntäjä kiinnittäköön huomionsa hallussapitolupaa hakevaan henkilöön, eikä johonkin tietyyn asetyyppiin. Ota yhteyttä omaan kansanedustajaasi ja kerro mielipiteesi. Sitä edustaja kuuntelee.

In the service of peace