skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Hauska lukea kunnon argumentointia puolin ja toisin. Asiahan näyttää kuitenkin ratkeavan luonnollisesti kun sähkömiehiä ei enää saada nykyisellä palkalla niin niille maksetaan henkilökohtaista palkanlisää niin paljon että sähkömies saadaan alas - hyvä sähkömiehet!

Tuo palkan muodostuminen näyttää olevan hiukan epäselvää kaikille. Suomalaisille rauhanturvaajille maksetaan palkka kahdessa osassa. Normaalin palkan lisäksi maksetaan verovapaata palkkaa jota jostakin syystä kutsutaan päivärahaksi. Oikeaa ulkomaan päivärahaa maksetaan silloin kun mennään ulkomaille tekemään lähetettynä työntekijänä ja sen tarkoitus on kattaa asumisesta yms. aiheutuneet kulut. Rauhanturvaajat saavat täyden ylläpidon palveluksen aikana, joten he eivät olisi oikeutettuja päivärahaan ollenkaan.
Tästä syystä on tehty tällainen hyvin poikkeuksellinen ratkaisu että osa palkkaa maksetaan verovapaana ja sitä maksetaan myös silloin kun ollaan palvelusvapaalla Suomessa (oikeaa päivärahaa ei voisi näin maksaa). Eli tuo Reiskan kysymys sähkömiehestä joka tienaa käteen Suomessa paremmin kuin alhaalla on aiheellinen - ei tainnut löytyä yhtään. Lisäksi ei nämä muidenkaan firmojen ulkomaankomennukset mitään 8 - 16 hommaa ole. Olet poissa kotoa 24/7 ja työpäivät venyy helposti yli 12 tuntisiksi...

In the service of peace