Mikko kirjoitteli asiasta, joka todennäköisesti on koskettanut useita meitä, kun olemme keikalta palanneet. Valitettavasti en onnistunut ainakaan hetimiten löytämään sivustolta vanhemmat.com mitään sellaista, mistä äkkipäätänsä ajattelisi apua tuossa tilanteessa olevan. Kovasti katkeraa ja riidanhaluista vuodatusta kylläkin.

Ehkäpä kannattaisi kuitenkin pyrkiä myös kotiutumisen jälkeen toimia samoin kuin reissussakin eli ylläpitämään rauhaa, nyt vain siinä omassa perheessä tai sen raunioilla. No ainahan se ei ole yksipuolisesti kovinkaan helppoa, mutta mitä paremmin onnistuu oman päänsä kylmänä pitämään, niin sitä parempi useimmiten on myös lopputulos.

Helppoahan isän taistelu lapsista ei yleensä ole. Eikä sitä usein tue sosiaalialan naisvaltainen työntekijäkaartikaan. Tai ainakaan isä ei heiltä tukea koe saavansa. Joka tapauksessa isän provosoituminen vie kaiketi häneltä nekin mahdollisuudet, mitä olisi, jos rauhallisuutensa säilyttäisi. Luonnollisesti en nyt tarkoita, etteikö koettuun vääryyteen voisi ärähtää, mutta vain kohtuudella.

Erossa ja lasten huoltajuusjutuissa tukea voit löytää myös osoitteesta http://www.miessakit.fi/fi/erosta_elossa . Vaikken palveluita suuremmin tunnekaan, niin yleisilme on kuitenkin sovittelevampi ja siten suositeltavampi rauhanturvaamiseen tottuneille, kuin pelkkään taisteluun yllyttävällä sivustolla.

In the service of peace