MCc Hölkkärin ajokauden toinen ja ajovuoden 2023 viimeisin rt-henkinen mopomiitinki oli Taivalkoskella Koitilan suoran päässä, Koitijärven rannalla- upeassa ja kesäisessä syyskelissä!

Viime vuonna peruuntunut ”Koillismaan Surrautus” tehtiin lauantaina. Liikkeelle päästiin jo 10 pinnassa. Pääsuuntana 00 eli pohjoinen. Lapin puolella siis käytiin. Posiolla stopattiin tankille ja tehtiin Pentikin Museo -vierailu. Museo esittelee (rt-ilmaiseksi!) miten ja millä kotitalousvälineillä ennen vanhaan elettiin. Esillä oli yli 4500 esinettä, joita on käytetty suomalaisissa kotitalouksissa 1800-luvun ja toisen maailmansodan välisenä aikana ja mm. vanhoja putkiradioita sekä suomalaisia puukkoja.

Rukalla tankattiin premium burgerit ja nestettä. Ajolenkkinä Koitila - Posio - Ruka - Kuusamo - Koitila oli oiva mutkateineen ja nousuineen. Koska ajokeli ja -seura oli loistavaa, tuli surrautukselle yhteismitallisesti neljällä konepyörällä matkaa liki tuhat kilometriä!

Muisteltiin menneitä YK-hommia runsaasti ja monimuotoisesti ennen ja jälkeen saunomisten. Ulkolämpötilat pyörvät tukevasti parinkympin paikkeilla koko viikonlopun ajan. Sitä debriefingiä parhaimmillaan. Kehuttiin omia kaksirattaisia kulkineita, varusteita ja ajo-ominaisuuksia vuorotellen.

Palatessakaan ei ollut/tullut liikennehaavereita, vaikka Lapin tyhmimpiä elukoita - poroja- näkyikin kahta puolen tietä eli runsaasti. Ajokilometrejä tuli tapahtumaan liittyen jokaiselle sellaiset kuutisensataa eli yhteensä 2416 kilometriä.

Enempikin olisi motoristeja mukaan ja tupaan mahtunut, mutta näillä mentiin nyt tämä kerta.

 

El Presidente

In the service of peace