Suomen Rauhanturvaajaliiton entinen puheenjohtaja, prikaatikenraali evp. Mauri Koskela on tuomittu raiskauksesta ja ampuma-aserikoksesta 1 vuodeksi ja 11 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Syytettä käsiteltiin Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Koskela vastasi syytteisiin elokuussa.

Seksuaalirikos ajoittui uudenvuodenaatolle 2022. Koskelaa syytettiin myös pari vuotta aiemmin tapahtuneesta ampuma-aserikoksesta, missä oli kyse pistoolin ja sotilaskiväärin luvattomasta hallussapidosta sekä aseiden ja patruunoiden lainvastaisesta säilyttämisestä. 

Alunperin Koskelaa syytettiin törkeästä raiskauksesta, mutta oikeus arvioi, ettei teko ollut kokonaisuutta arvostellen pidettävä törkeänä. 

Koska rangaistus oli alle kaksi vuotta ehdotonta vankeutta, Koskelan sotilasarvoa ei määrätty menetettäväksi. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

62-vuotias Mauri Koskela on tunnettu sotilas ja entinen rauhanturvaaja. Hän toimi muun muassa ensimmäisenä suomalaisen osaston vanhimpana Afganistanissa 2002. Koskela toimi myös Puolustusvoimien kansainvälisen keskuksen apulaisjohtajana 2003-2005 ja johtajana 2007-2009. Sotilasuransa loppuvaiheilla hän toimi myös Jääkäriprikaatin komentajana ja puolustusvoimien henkilöstöpäällikkönä. 

Reserviin Koskela siirtyi vuoden 2015 alusta. Tämän jälkeen hän toimi muun muassa Enontekiön kunnanjohtajana sekä Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtajana.

Koskelan tuomiosta uutisoi muun muassa Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat.  

 

In the service of peace