skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Ruotsalaiset sotilaat osallistuvat Eurooppalaisten erikoisjoukkojen ryhmään, mikä taistelee jihadisteja vastaan Malissa. Takuba task force-nimeä kantava ryhmä on ranskalaisten johtama, uutisoi France24.

Ruotsin parlamentti myönsi viime kesänä luvan 150 sotilaan lähettämisestä Maliin Takuba task forceen, minne joukko on nyt saapunut. Mediatiedon mukaan ensimmäinen operaatio olisi jo suoritettu. Operaation mandaatti päättyy 31. joulukuuta 2021.

Ruotsalaiset joukot sijoittuvat Liptakon epävakaalle alueellelähelle Malin, Nigerin ja Burkina Fason rajaa. Ruotsalaisten tarkkaa lukumäärää ei ole paljastettu, mutta Ruotsin armeija on vahvistanut uutistoimisto AFP:lle, etetä sillä on joukkoja alueella. Ruotsalaisjoukot tukevat jo valmiiksi alueella toimivaa Ranskaa, jolla on operaatioalueella jo 5100 sotilasta.

Ranskalaisten ja ruotsalaisten lisäksi Takuma task forsessa toimivat myös ainakin Viron ja Tsekin lähettämät eliittisotilaat, jotka toimivat operaation etujoukkoja kouluttaen samalla paikallisia joukkoja. 

Lue koko juttu France24:n verkkosivuilta.

 Juttua korjattu 11.2.2021 kello 15.55, korjattu Takuba task forcen kirjoitusasu.

In the service of peace