skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Hölkkärin aseellisen siiven komentaja, saunamajuri Tom Streng on rientänyt hallituksen avuksi karanteeniasioihin liittyen. Saunottuaan pitkään eri ministereiden kanssa ilmavoimien tukikohdassa Lemmenjoella, Streng sai ulkoministeriltä kutsun saapua valtioneuvoston linnaan saamaan lisäohjeita. Valitettavasti Uudenmaan eristys johti lopulta siihen, että saunamajuri neuvotteli ulkoministerin kanssa Uudenmaan rajalla huutoetäisyydellä. Neuvottelujen lopputulos on se, että rauhanturvaajat korvaavat varusmiesten käytön Uudenmaan eristämistoimenpiteissä.

Asiaa perustellaan sillä, että tuhansilla rauhanturvaajilla on vuosikymmenten kokemus checkpointeilla toimimiseen.

-Päivänselvä juttu, faittereille tsekkari on kuin toinen koti, toteaa saunamajuri Streng 1. huhtikuuta julkaistussa lähes suorassa Maikkarin haastattelussa.

Neuvotteluista on tihkunut julkisuuteen vain vähän tietoa, mutta tiettävästi ainakin kahden kaljan säännöstä väännettiin pitkään ja hartaasti.

-Pitkään siitä väännettiin, ja ratkaisu on se, että ei meillä ole mitään kahden kaljan sääntöä. Asialliset hommat hoidetaan ja sen jälkeen ollaan kuin ellun kanat, toteaa Streng.

Operaatio on yksinkertaisuudessaan nerokas. Uudenmaan ympärille muodostetaan muun muassa lähi-idästä tuttu blue line, jota rauhanturvaajat tottuneesti valvovat. Tällä kertaa blue linea eivät valvo vain sinibaretit. Baretin värillä ei ole väliä. Pääasia on, että palvelukseen saapuvalla miehellä tai naisella on kokemusta rauhanturvaamisesta. Melkein-miehet karsitaan pois jo operaation perustamiskeskuksessa, joka sijaitsee Oripään Shellillä.

Operaation johto on jo julkaistu, mutta se on osittain vielä hämärän peitossa. Saunamajurin lisäksi piruntorjuntaupseerina toimii Bosniastakin tuttu Puukko-Pekka, joka on luvannut takoa jokaiselle rauhanturvaajalle pistimet. Mies viipottaa pitkin operaatioaluetta kannettava ahjo mukanaan. Vääpelinä toimii Pasi "Soppa" Soikkeli, joka on jo nähty virittelevän soppatykkiä Uudenmaan rajalla.

Kaikkia Suomen rauhanturvaajia, poislukien Uudenmaan sisäpuolella olevia faittereita, pyydetään saapumaan Oripään lentokentälle 1.4. kello 11. Kokoontumisrajoituksista johtuen kokoontuminen suoritetaan avojonossa 5 metrin välein korkeassa polviasennossa.

Uudenmaan eristysrenkaan sisäpuolella olevat rauhanturvaajat kokoontuvat Hyvinkään pesäpallostadionilla. Eristysrenkaan sisäpuolista toimintaa johtaa Mikko Palosvirta, joka toimii myös operaation palontorjuntaupseerina. Huollossa tukeudutaan Hyvinkään Tahkon pesiskioskin grillimakkaroihin. Hyvinkään porukkaa koskevat samat kokoontumisrajoitukset kuin Oripään sakkia.

 

 

In the service of peace