skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Suomi osallistuu tänä vuonna Itävallan, Kroatian, Irlannin, Tšekin, Alankomaiden, Latvian ja Ruotsin kanssa Saksan johtamaan Euroopan unionin taisteluosastoon (EUBG). Osaston pääharjoitus European Challenge 20 (EUCH20) järjestetään maaliskuussa Saksassa.

Etelä-Saksan alueella Suomesta 29.2.–30.3.2020 pidettävään harjoitukseen osallistuu Suomesta EUBG-valmiuteen asetettava Panssaritiedusteluosasto, esikuntaupseereita sekä kansallinen huolto-osasto. Kokonaisuudessaan suomalaisen harjoitusjoukon vahvuus on noin 100 sotilasta, joista pääosa on reserviläisiä ja loput Puolustusvoimien palkattua henkilökuntaa.

Harjoituskaluston siirrot alkavat 29. helmikuuta mutta pääosa harjoitusjoukon henkilöstöstä siirtyy harjoitusalueelle 11. maaliskuuta alkaen. Kalusto laivataan takaisin Suomeen maaliskuun lopussa.

EUCH20 on evaluointiharjoitus, jonka tarkoituksena on harjoituttaa eri maiden asettamia joukkoja. Tavoitteena on saavuttaa riittävä yhteistoiminta- ja suorituskyky ja arvioida EUBG:n asetettavien joukkojen kykyä eri tehtäviin valmiusvuoroa varten. Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 4 000 sotilasta - Suomen lisäksi Saksasta, Itävallasta, Kroatiasta, Irlannista, Tšekistä, Alankomaista, Ruotsista ja Latviasta.

Suomen EU:n taisteluosaston valmiusvuoro alkaa 1.7.2020 ja päättyy vuoden loppuun. Osallistuminen EUBG-toimintaan kehittää ja ylläpitää puolustusvoimien sotilaallista suorituskykyä sekä luo kansainvälistä yhteensopivuutta. Suomalaisen osaston saama koulutus ja osaaminen hyödynnetään myös kansallisen puolustuksen tarpeisiin.

In the service of peace