skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitus, että Yhdysvallat ei vetäydykään Afganistanista vaan maa aikoo lähettää maahan lisäjoukkoja jatkamaan terrorismin vastaista taistelua saattaa merkitä joukkojen lisäystä myös Suomelta. Suomi on ollut mukana Nato-johtoisessa Afganistan-operaatiossa jo 15 vuotta.

Ulkoministeriö odottaa tällä hetkellä, että Yhdysvalloilta tulee Suomelle pyyntö lisäavusta Afganistaniin jo parin viikon sisällä.

-On varsin luultavaa, että Yhdysvallat tulee Suomeakin tässä asiassa aika ripeästi lähestymään, sanoo ulkoministeriön poliittisen osaston apulaisosastopäällikkö Timo Kantola Helsingin Sanomien haastattelussa.

Kantola ei lähde ennakoimaan, minkälaista apua Yhdysvallat Suomelta odottaa. Todennäköistä on, että Suomelta pyydetään sekä sotilaita että materiaalista apua.

Suomella on nyt Afganistanissa noin 30 sotilasta, mutta vahvuus voisi enimmillään olla 40.

Suomi lähti mukaan Afganistanin operaatioon tammikuussa 2002. Operaatio syntyi heti New Yorkin terroristi-iskun jälkeen vuonna 2001. Enimmillään suomalaissotilaita Afganistanissa on ollut noin 200.

Tavoitteena Nato-operaatiossa on viime vuosien aikana ollut vähentää koko ajan läsnäoloa Afganistanissa.

Trump ilmoitti aiemmin, että Yhdysvallat vetäytyisi Afganistanista. Trump kuitenkin pyörsi kantansa. Trumpin mukaan vetäytyminen Afganistanista loisi taas kasvualustaa terroristeille.

Trump ei ole kertonut, kuinka paljon sotilaita Afganistaniin lähetetään, mutta puolustusministeri James Mattisin mukaan Yhdysvallat kaavailee noin 4 000 lisäsotilaan lähettämistä maahan.

Nyt Afganistanissa on noin 8 500 amerikkalaissotilasta.

Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat verkkosivuillaan.

B&B Camp Wolf, Cyprus

Kuso Kulkee

In the service of peace