skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Etyj vahvistaa, että heille työskentelevä mies ei palannut tukikohtaansa Luhanskissa kesäkuun 7. päivä. Etyj on informoinut asiasta poliisia.
Etyjin saamien tietojen mukaan miestä pidetään parhaillaan Donetskissa. Etyj on yhteydessä miehen kiinniottaneeseen tahoon ja yrittää ratkaista tilanteen. Järjestö vaatii miehen välitöntä ja ehdotonta vapauttamista.

Ukrainalaisen 112 UA -uutissivuston mukaan kadonnut mies työskentelee Etyjille autonkuljettajana. Hän lähti kotoaan 4. kesäkuuta. Sivuston mukaan mies lähti separatistien hallitsemasta Stakhanovista mennäkseen linja-autolla Donetskiin hakemaan autoaan. Mies ei vielä 6. kesäkuuta ollut palannut ja hänen matkapuhelimensa on suljettu.

Donetskin ja Luhanskin alueilla Itä-Ukrainassa taistelut Ukrainan armeijan joukkojen ja separatistien välillä ovat viime päivinä kiihtyneet. Etyjin mukaan tilanne tulitaukorikkomusten määrä on viime viikkoon verrattuna lisääntynyt 10 prosentilla.

Etyjillä on tällä hetkellä 588 tarkkailijaa Itä-Ukrainassa, 310 henkilöä paikallista henkilökuntaa sekä 85 muuta henkilöä eri tehtävissä. Etyjin SMM-operaatio on tällä hetkellä Suomen suurin siviilikriisinhallintaoperaatio. Operaatioon osallistuu vuonna 2016 yhteensä 26 suomalaista tarkkailijaa.

Asiasta uutisoi Iltalehti verkkosivuillaan.