skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

EUNAVFOR MED - OPERATIO SOPHIA:n suomalainen alustarkastusosasto on vaihtanut tukialusta. Taistelutukialus FGS Frankfurt am Main kuuluu samaan Saksan merivoimien Berlin-alusluokkaan kuin suomalaisen osaston edellinen tukialus FGS Berlin. Operaatiossa on vaihtunut viikonlopun aikana kolme alusta: espanjalainen fregatti ESPS Numencia, saksalainen korvetti FGS Ludwisghafen am Rhein ja tukialus FGS Frankfurt am Main liittyivät operaation ja korvasivat ESPS Canarias, FGS Weilheim ja FGS Berlin -alukset.

Suomalaisen alustarkastusosaston tukilaluksena toiminut FGS Berlin oli merellä yli 100 päivää ja pelasti viimeisenä meripäivänä kahdessa pelastustehtävässä 245 ihmistä mereltä. Operaation kotisivujen mukaan vaihtuvat kolme alusta osallistuivat yli 2800 ihmisen pelastamiseen 24 veneestä viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Operaation tehtävänä on ihmissalakuljetuksen toiminnan häiritseminen ja estäminen, Eurooppaan suuntautuvan laittoman maahanmuuton vähentäminen ja tarvittaessa osallistuminen meripelastustehtäviin.  Berlin-luokan taistelutukialus toimii operaatiossa kuljetus-, pelastus- ja tukitehtävissä mahdollistaen muiden operaatioon osallistuvien taistelualusten toiminnan ja huollon merellä. Suomalainen alustarkastusosasto tuottaa operaatiolle tilannekuvaa suorittamalla alustarkastuksia epäiltyjen ihmissalakuljettajien käyttämiin aluksiin.

Lisää tietoa operaatiosta löytyy tästä linkistä.

In the service of peace