Matkaan lähdettiin to 18.04-2002 Camp Villestä klo oo.o5 ja Komma kävi henk.koht. kättelemässä koko orkesterin.
Läyhyparkissa oltiin n. klo 02.00 ja kohti rajaa startattiin n.klo 02.30.
Rajalle ei mennyt ajoaikaa kuin joku reilu puol tuntia ja Maken rajakäivärät päästi passia vilauttamalla läpi.(matkan varrella olevat tietullit ajettiin läpi ilman maksua kiitos KFOR ID-kortin)
No niin ja sitten Seppo rajalle jossa Sepi tullimies kysyi passia ja greengardin, nema broblem eli eteenpäin.
Ja kuinka ollakaan 10m päässä oli toiset Tullisedät jotka vei auton paperit ja passin. Kertoivat että pitää tehdä jotain papereita, tässä välissä Saksasta ajopelin hommanneet ostivat liikennevakuutuksen joka maksoi 82e.No odottelimme(n.40 ajopeliä) että mitä on tulossa.
Pari tuntia venattuamme meni pari pulliksen käivärää röökikartsa mukana kyselemään papereita ja selvisi että jokaisen pitää maksaa 15e vakuutusmaksun ettemme myy ajokkeja Serbiassa!!??!! Pidimme porukalla pikapalaverin ja päätimme että paree maksaa jotta matka jatkuisi, ja eikun maksamaan.
Maksuluukulla selvisi että hinta on 50e eikä 15, no yritimme mussuttaa mutta minkäs teet muuta kun rahat tiskiin.
Vientirekisteri papruun tuli jotain Seppoleimoja ja kuitti jossa mullakin luki nimen kohdalla Kimo Sakari että se siitä. Sitä mukaa kun Tullisedät sai rahaa ne jako rahat keskenään mitään häpeilemättä meidän nokan edessä.(ärsytti vitosella)

Matka jatkui kohti Belgradia ja matkan varrella oli Poliisien ratsioita kymmenisen. Ekat 150 km rajan jälkeen oli tosi kälystä tietä ja sen jälkeen tie oli hyvää aina Unkarin rajalle asti.
Tietulleja oli 4 kpl ja maksut yhteensä 26e.Kannattaa ajella nop. raj. mukaan ja seurata Belgradin jälkeen Budapest kylttejä rajalle asti ja Subotican kylään/raja-asemalle ei kannata mennä. Ennen Unkariin menoa tankkaus ja gaso oli reissun halvinta 0.7e/litra.

Unkari yllätti ikuisen pessimistin positivisesti ja olen luvannut jo vaimokkeelle että voisin jopa lähteä Unkariin lomailemaan!!
Aurinko paistoi, tiet todella hyviä, ihmiset ystävällisiä ja maisemat hienoja. Matkan varrella oli muistaakseni 2 tietullia ja maksuja meni 20e.
Tieviittoja ja opastekylttejä kiitettävästi ja matka jatkui kohti Slovakiaa.

Slovakian läpi ajettiin aika haipakkaa moottoritietä ja keula kohti Tsekkejä.

Jassoo ja sitten Tsekkeihin. Serbian jälkeen rajat ohitettiin passia vilauttamalla ja esim. autoihin ei kukaan vaivautunut katsomaan.(kannattanee ottaa vähän ylim napanteria)
Tsekeissä myös tiet erit. hyviä ja kohti Brnoa. Ilta alkoi (pimeä) painaa päälle ja väsytti perkeleesti joten klo 23.00 n. 100km ennen Prahaa motelliin yöksi ja hinta oli 12e per sierainpari.
Takana 21 tuntia ajoa joten pienet välikuolemat oli paikallaan. Unta kuulaan ruhtinaalliset 5 tuntia ja pe 19.04-2002 klo 04.30 ajamaan.

Prahan jälkeen kohti Saksan rajaa ja Dresdeniä.

Ja sitten Saksaan heittämällä, rajan ja Dresdenin välinen tie mutkainen keskinopeus 80-100 km/h.
Jätimme Haatajan Samen Dresdenin rautatieasemalle josta Same lähti kohti uusia seikkailuja…
Suuressa viisaudessa päätimme ”oikaista” Berliinin keskustan läpi. Hortoilimme keskustassa 1.5h hukassa ennen kuin vahingossa pääsimme oikealle rampille ja siitä moot. tielle.
Berliinin keskusta on aika sekava maalaispojille ja kiertoreitti olisi vienyt n.kolmevarttia eli se siitä oikasusta ja ajansäästöstä. Suosittelen kiertämään keskustan!

Loppumatka kohti Rostockia sujui nopeasti vauhdin huidellessa yli 150 km/h. Rostockiin saavuimme pe 19.04-2002 klo 14.30!!

Ennen laivaan menoa ostimme olutta ja vinkkuja jotka olivat halpoja esim. pivocase 8e.
Laivaan klo 19.00 jälkeen ja merelle klo 20.00 , laivalla pari tuoppia ja parit näkäräiset jonka jälkeen kypsää kauraa sänkyyn. Unta reilut 12 tuntia.

Hangossa siirtotullaus meni ok maksoi 13e,Hangosta keula kohti länttä ja Naantalin kautta kotiin Poriin jossa olin la 20.04-2002 vähän klo 23.00 jälkeen.

Lopuksi:
-Seppojen kyykytys ja rahastus ärsytti. Ne dobro.
-Sepoissa kantsii ajella nop.raj. mukaan , paljon raha-ahneita poliiseja teiden varsilla.
-Unkari on superdobro.
-Slovakia ok kuin myös Tsekki.
-Saksassa homma toimii.(liikenne, tiet, opasteet jne..) mega dobro.
-Eurot käy joka maassa eli ei kantsi vaihdella paikallisia valuuttoja.
-Matkan hinnaksi tuli kaikkineen n.500e(mukana laivaliput, ruuat, bensat jne..)
-Aikataulu oli tiukka ehkä vähän liiankin mutta matkan pystyy hienosti taittamaan ed. mainitussa ajassa.(start 18.4-02 klo o2.30 ja Rostockissa 19.4-02 klo 14.30)
-Matkaa tuli Skopjesta Rostockiin vähän yli 1900 km.

Mukana meidän letkassa oli 5 autoa joka on aivan max sillä moottoriteillä letkan koossa pysyminen on tuskaa.
Mukana olleet Ruoskijat A-coysta :Kirjoittaja, Linde, Anttila, Pastinen, Haataja Dresdeniin asti sekä Aution Jani C-coysta.

T:Kimmo Härkönen  2.5-2002 Porissa.

In the service of peace