skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Monet suomalaiset eivät välttämättä tiedä, että Suomessa järjestettävät YK:n sotilastarkkailijakurssit ovat laadultaan parasta mitä maa päällään kantaa. Maailmassa on muutamia muitakin maita, jossa YK:n hyväksymiä kursseja saadaan järjestää. Muut tosin ovat kopioineet ohjelmarungon Suomen mallin mukaan. Suomalaisia sotilastarkkailijoita on maailmalla ollut jo vuodesta 1958 alkaen, joten kokemuksemme alasta on huippuluokkaa. Ensimmäinen UNMO-kurssi Suomessa järjestettiin jo vuonna 1968, silloin paikkana oli Hyrylän It-koulu. Voidaan siis sanoa, että nyt kurssit ovat palanneet juurilleen. Kursseista vastaava Puolustusvoimien Kansainvälinen Keskus (Fincent) on sijainnut Hyrylässä muutaman vuoden ajan. Kuluneiden vuosien aikana kursseja on järjestetty 93 kertaa.

Kurssilainen, Bundeswehrin majuri Matthias Carl on lähdössä ensi helmikuussa Sudaniin tarkkailijaksi.

- Koulutus täällä on ollut hyvää, todella ammattimaista. Uskon, että täältä saa erinomaisen perustan suoriutua tulevissa tehtävissäni, vakuuttelee ilmatorjuntapatteriston komentaja.

PVKVK järjestää vuositasolla lukuisan määrän eri kursseja ja kolme niistä on juuri sotilastarkkailijoita valmistavia kursseja. Kurssit alkavat ja päättyvät Hyrylässä, mutta maastoharjoitukset järjestetään edelleen Niinisalossa Tykistöprikaatin voimakkaalla tuella.

In the service of peace