skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Niinisalossa järjestettiin perinteinen Rauhanturva-seminaari jo kahdeksatta kertaa. Seminaarin aiheet ja luennoitsijat olivat lähes standardin omaisesti tietysti huippuluokkaa. Aihepiireinä olivat Afrikka, Kosovon itsenäistyminen, USCENTCOM jne jne

Juhlaillallisella jaettiin Nobel-ristejä KanSRT:n jäsenistölleSeminaarin keskellä lauantai-iltana kokoonnuttiin Niinisalon upseerikerholle viettämään YK-päivää. Iltajuhla oli yhteinen niin seminaariin osallistuneille kuin Kankaanpään Seudun Rauhanturvaajillekin. Osallistujia illassa oli lähes 80. Alkusanoina yhdistyksen puheenjohtaja, kurssin johtaja ja Suomen Rauhanturvaajaliiton varapuheenjohtaja Hannele Toivonen toivotti kaikki osallistujat tervetulleiksi muutamin sanoin kunnes nostimme maljan YK:lle.

Illan juhlapuhuja oli Liiton PR-päällikkö Kimmo Wirén. Puheessaan hän piirsi Rauhanturvaajaliittoa tänään ja ajatuksia tuleviksi vuosiksi. Liiton Veteraanituki ja siihen liittyvät seikat olivat hänen puheessaan päällimmäisinä.

Kankaanpään Rauhanturvaajien puheenjohtaja Hannele Toivonen ojensi yhdistyksen standaarin Kimmo WirénilleAjoittain herkistävänkin juhlapuheen jälkeen jaettiin Nobel-muistoristit saajilleen. Lisäksi tilaisuudessa jaettiin niin SRTL:n kuin KanSRT:n myöntämät huomionosoitukset. Kankaanpääläiset antoivat yhdistyksen standaarit mm. aktiiviluennoitsija Pekka Visurille ja Kimmo Wirénille.

Iltaa viihdytti Satakunnan Sotilassoittokunta ja parastaan pöytään oli pannut myös Upseerikerhon keittiö. Näillä antimilla oli hyvä jatkaa moninaisia keskusteluja sotilaallisesta kriisinhallinnasta vielä pitkään. 
Seminaarista ja sen aiheista voi lukea lisää viimeisestä Sinibaretti-nimellä ilmestyvästä jäsenlehdestä joulukuussa.

In the service of peace