skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Suomen Rauhanturvaajaliiton syyskokous 2007 järjestettiin tällä kertaa Kittilässä Levin keskuksessa. Liittokokous teki historiaa, sillä kokous äänesti Liiton varapuheenjohtajaksi kankaanpääläisen Hannele Toivosen. Hannele on ensimmäinen SRTL:n naispuolinen varapuheenjohtaja.

Hannele Toivonen

Leville oli saapunut liki 150 rauhanturvaajaa ympäri Suomea. Lapin Rauhanturvaajien järjestämään kokousviikonloppuun osallistui edustajia liki kaikista Liiton jäsenyhdistyksistä – vain kaksi jäi pois. Varsinaisen syyskokouksen avauspuheenvuorossa Liiton puheenjohtaja Heikki Holma summasi mennyttä vuotta ja piirsi hieman tulevia haasteita.  Kokouksen asialistalla olleet toimintasuunnitelma ja talousarvio ensi vuodelle hyväksyttiin ilahduttavan yksimielisesti. Mielenkiintoisina listalla olleet henkilövalinnat suoritettiin niin ikään joutuisasti. Nykyinen puheenjohtaja sai mandaatin toimia myös seuraavan toimintakauden. Varapuheenjohtajaksi oli asettunut kaksi henkilöä ja äänestyksessä Hannele Toivonen veti selkeän pesäeron Antti Nuorivuoreen. Syyskokous äänesti myös hallituspaikoista. Uusina liiton hallitukseen valittiin Martti Pohjasniemi, Tom Asplund ja Timo Järvinen (Hannele Toivosen tilalle yhdeksi vuodeksi). Erovuorossa olleet Heimo Purhonen, Timo Kaikkonen, Veli-Matti Männikkö ja Tuomas Oinonen valittiin jatkamaan luottamustehtävissä.

Kokouspaikka

Kokoukseen osallistumattomille oli järjestetty mainiota oheisohjelmaa, jossa ”herrasmieskisassa” sai mitellä tietojaan ja taitojaan lappilaisissa asioissa.

Kokousviikonloppuun liittyvä iltajuhla noudatteli perinteistä kaavaa. Pikanttina mausteena oli kuitenkin juhlapuhuja, Levin Matkailun toimitusjohtaja, Jussi Töyrylä. Yleensä juhlapuhujat liittyvät rauhanturvaamistoimintaan tavalla tai toisella, mutta nyt yleisö saikin rautaisen ja mielenkiintoisen infoannoksen kokouspaikan historiasta. Perinteiseen tapaan iltajuhlassa palkittiin ansioituneita jäseniä. Musiikkipuolesta vastasi Lapin sotilassoittokunta.    

 

In the service of peace