skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

705 henkilöä hakeutui tänä vuonna varusmiespalvelukseen Porin prikaatin kouluttamaan Suomen kansainväliseen valmiusjoukkoon. Hakuaika päättyi tällä viikolla. Viime vuonna koulutukseen haki määräaikaan mennessä 648 hakijaa. Tänä vuonna käytössä oli ensimmäistä kertaa sähköinen hakujärjestelmä.

- Hakijamäärän kasvu osoittaa, että nuorten kiinnostus kansainväliseen koulutukseen ja itsensä haastamiseen ovat voimissaan. Hakijamäärä täydentyy vielä tämän kevään aikana, kun Utin jääkärirykmentin laskuvarjojääkärikoulutuksen valintakokeet on pidetty, kertoo kapteeni Kalle Nieminen Porin prikaatista.

Suomen kansainvälisen valmiusjoukon valintakokeet järjestetään Säkylässä huhtikuussa. Valintakoevaiheeseen päässeille ja siitä karsiutuneille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti.

Porin prikaatin kouluttamat Suomen kansainväliset valmiusjoukot saavat sotilaallisen maanpuolustuksen lisäksi erikoiskoulutuksen kansainvälisiin kriisinhallintatehtäviin. Nyt haettiin koulutettavia heinäkuun 2018 ja tammikuun 2019 saapumiseriin.