skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

Harri RantanenRauhanturvaajaliiton puheenjohtaja Paavo Kiljunen kunnioitti läsnäolollaan Hölkkäri On Webin juhlallisuuksia Tampereen keskustassa. Sivuston viittätoista ja yhdistyksen kymmentä vuotta juhlittiin hotelli Victoriassa lauantaina. Kiljunen myönsi, että 90-luvun lopulla puolustusministeriössä ja puolustusvoimissa seurattiin Hölkkärin kirjoituksia todella tarkkaan ja myönsi, että Hölkkäriin kirjoitetut mielipiteet muokkasivat suomalaista rauhanturvaamista parempaan suuntaan.

- Tunnoista ja epäkohdista saatiin oikeaa tietoa, jolloin pystyimme omatoimisestikin asioita korjaamaan, myönsi silloisen PLM:n Rauhanturvatoiminnan vastuualueen päällikkö Kiljunen juhlapuheessaan.

Rauhanturvaajaliiton ansioristit ja Hölkkärin oma standaari jaettiin ansioituneille jäsenille.Paavo Kiljunen myönsi, että alkoi Hölkkäriä lukemaan aktiviisisesti saadessaan esimieheltään Juhani Kaskealalta vinkin.

- Esimiehen esittämä neuvo tulkitaan puolustusvoimissa käskyksi, nauratti Paso juhlivaa kansaa.

Kiljusen syväluotaavan ja tyhjentävän puheen jälkeen näyttämölle asteli istuvan Rauhanturvaaja-lehden seisova päätoimittaja, Kosovossa Pason kanssakin palvellut, Asko Tanhuanpää. Porilaisnaljailun ohessa hän muisteli ensimmäisiä kosketuksiaan Hölkkäriin, jakoi vinkkejä ja olipa vääntänyt Hölkkäri On Webistä jopa englanninnoksen.

Maailman kuuluisin suomalainen heraldikko Harri Rantanen taas johdatteli hölkkäristit liikemerkkien kiehtovaan maailmaan omaan hurttiin tyyliinsä. Esitelmässään hän paljasti myös Hölkkärin juhlavuoden logon synnytystuskista.

Tervehdyksen Hölkkärin Kahteen Juhlaan toi myös Pekka Visuri ja jokuset barettiyhdistykset. Päiväjuhlan päätteeksi yhdistys muisti kunnostautuneita jäseniään. Ilta oli varattu saunamakkaroiden pureskeluun ja hylsyjen lennättelyyn. Juhliin osallistui yli 30 yhdistyksemme jäsentä.  Sääntömääräisellä kokouksella alkanutta juhlapäivää pystyi seuraamaan myös Twitteristä.

Teksti: Kimmo Wirén

Kuvat: Sami Seppänen