skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

bisser_zyskowichMaailman levyisen verkon vällyjä pöllyttäessään BisserWisser keksi kysyä arkadianmäkeläiseltä taholta mitä mieltä Benin mielipiteet ovat polttavista kysymyksistä. Jaarittelemattomat vastaukset ovat tässä:

BisserWisser: Korrektia ajankohtaa Ben Z. Teidät tunnetaan Suomen kamaralla pitkän linjan poliitikkona ja kansainvälisten asioiden tuntijana.
Huolettaako teitä nykymaailmassa elettävä "terrorismin vastainen sota" ja pitäisikö suomalaistenkin kantaa siitä huolta ponnekkaammin?

Ben Zyskowicz: huolettaa enemmän terrorismi kuin terrorismin vastainen sota.

BW:Tasaisin väliajoin pulpahtaa pintaan keskustelu Suomen Nato-jäsenyydestä. Mitä lisäarvoa saisimme Nato-jäsenyydestä vai riittäisikö meille mahdollinen EU:n oma puolustusyhteistyö?

BZ: Tässä vaiheessa on ajankohtaista kehittää EU:n omaa puolustusyhteistyötä.

BW: Suomen puolustusbudjetista on leikelty siivuja sieltä täältä. Kansainvälisiin (rauhanturva)tehtäviin osallistumme yhä, mutta varusmiesten kansainvälisille harjoituksille ei nyt löydy rahaa. Pidättekö tätä kehitystä oikeana?

BZ: Molempiin on löydyttävä varoja.

BW: Ensi vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun suomalaiset rauhanturvaajat aloittivat rauhanturvataipaleensa Lähi-idässä Suezilla. Millaisen arvon annatte rauhanturvaajillemme?

BZ: Erittäin hyvän.

BW: Lähi-idän monissa konflikteissa myös suomalaiset ovat olleet läsnä, keskellä ja välissä. Näettekö näköpiirissä alueen rauhoittumisen jollain aikajänteellä? Mitä ehkä vaadittaisiin ennen kuin todellinen rauha saataisiin aikaan?

BZ: Valitettavasti rauha ei näytä olevan kovin lähellä. Tässä vaiheessa vaaditaan sitä, että palestiinalaishallinto laittaa terrroristit kuriin.

In the service of peace