skip to main content

Palautetta sivustosta voi antaa Facebookissa tai Kuso- Kulkee palstalla.

Ja sit hei, sun kandee liittyy jäseneksi. Muistat vaan valita paikallisyhdistykseksi Hölkkäri On Web.

BisserWisser vs Mika Vuolle

Sivusto nimeltään Hölkkäri On Web on sijainnut internetin sisäsivuilla jo vuodesta 1996 lähtien. Lyhytjänteisessä verkkomaailmassa kulunut 17 vuotta on järkyttävän pitkä aika. Historiansa aikana Hölkkäriä on päätoimittanut neljä eri nimeä ja nyt astuu vuoroon viides.
Skuuppimetsästäjä BisserWisser oli sopulina online, kun Hölkkäri otti käyttöön uuden päätoimittajan nimen.

BisserWisser: 17 vuotta @ internetissä ollut. Onko Hölkkäri On Webillä vielä annettavaa ja tulevaisuutta kun menneisyyttä on kertynyt jo valtavasti. Onko Hölkkäri enää vain reliikki menneisyydestä?
Mika Vuolle: Hölkkäri on Webillä on oma vakiintunut paikkansa bittiavaruudessa ja reaalimaailmassakin, eikä mikään estä sitä kehittymästä entistäkin paremmaksi. Nettiympäristössä 17 vuoden ikä on tietysti kunnioitettava, mutta ei HOW ole mikään yhteensopivuusongelmissaan tutiseva sivustovanhus, joka kiikkuu verkossa muistelemassa vanhoja hyviä DOS-aikoja. Itse ajattelisin sitä mieluummin riuskana, vasta täysi-ikää lähestyvänä sivustoteininä.

BW: Mihin asioihin aiot ensimmäiseksi sivustoa kehittäessäsi paneutua? Onko Hölkkäri puolustusvoimien uskollinen ja puolivirallinen puudeli vai alati räksyttävä huonotapainen sisäsiistitön sekarotuinen piski?
MV: Jos tuota uutispuolta katselisi ensiksi - youtuben haltuun ottaminen olisi pohdittava asia. Eiköhän noita puudeleita ole jo ihan tarpeeksi, mutta ei sitä nyt sentään tarvitse sisälle pissiä. Riittää kun räksyttää aina kun on aihetta.

BW: Haluatko työntää sormesi myös Hölkkäri-yhdistyksen kehittämiseen? Ja mitä se voisi ehkä olla?
MV: En nyt ainakaan ihan aluksi. Tässä on varmasti askartelemista muutenkin. Mutta eiköhän sitä jossain kohtaa ajaudu johonkin huonoon seuraan, missä syntyy älyttömiä, mutta toteutuskelpoisia ideoita.

BW: Rauhanturvaajaliitto on palkannut ensimmäisen työntekijänsä, jonka vastuulla on rauhanturvaajien tukitoimintojen esille tuominen. Aikooko HOW olla tässä puuhassa mukana?
MV: Sanoisin, että ilman muuta. Tuo projekti on täynnä mahdollisuuksia ja Piispasen Hannulla piisaa virtaa hoitaa hommia.

BW: Hölkkärillä on miljoona katselijaa vuosittain ja viikottainkin tuhansia - hurjasti enemmän kuin missään vastaavassa saitissa. Hölkkäri on myös facebookissa ja twitterissä läsnä. Onko Hölkkäri vastaisuudessakin "force to be reckoned with"?
MV: Lukemat ovat sen verran hurjia, ettei tässä osaa oikein katselijamäärien kasvua enää lupailla, mutta eiköhän nämä saavutetut asemat pidetä. Olo on vähän kuin vaihtopelaajalla joka heitetään kentälle tilanteessa 10-0, että mikäs tässä on touhutessa näiltä pohjilta.

In the service of peace